Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 06. 2022. 18:07 >> 18:05

PROŠLOG VIKENDA

U Luksemburgu proslavljen Dan nezavisnosti Crne Gore

U Luksemburgu u organizaciji Zavičajnog Kluba Bihor i Udruženja Luxemburg - Crna Gora prošlog vikenda je obilježeno 16 godina nezavisnosti Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Manifestaciji su prisustvovali visoki zvaničnici Luksemburga i Crne Gore, Henri Hain gradonačelnik Komune Rumelanže, Alex Bodry bivši predsjednik Dudelanža i poslanik u luksemburškom parlamentu, Samir Agović predsjednik opštine Petnjica, Rahman Husović predsjednik opštine Rožaje, zamjenik Gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović, ambasador Crne Gore Ivan Leković, generalni konzul u Frankfurtu Ivana Đukanović predsjednik opštine Bar Dušan Raičević i mnogi drugi.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović kazao je da udruženja u Luksemburgu mogu biti primjer cijeloj dijaspori.

"Meni je veliki ponos i to ne krijem, to sam čak i među kolegama vrlo glasno rekao, da je ovo što rade Bihorci primjer kako se treba voljeti svoja zemlja. Kako ova udruženja rade i koliko su aktivana mogu da budu za primjer gotovo cijeloj svjetskoj dijaspori",rekao je Agović.

Predsjednik opštine Rožaje, Rahman Husović je naglasio važnost prenošenja ovakvih kulturnih dešavanja na omladinu.

"Prvi put sam u Luksemburgu i rado sam se odazvao pozivu da budem sa našom dijasporom. Ove kulturne manifestacije su veoma značajne za omladinu koja živi ovdje. Htio bih da se zahvalim dijaspori na brojnim donacijama u proteklih nekoliko godina i vrlo značajna sredstva za opštinu Rožaje", rekao je Husović.

Amila Pačariz, potpredsjednica ZK Bihor je saopštila da je ponosna na mladost koja je došla na manifestaciju.

"Ponosna sam kada vidim da je omladina došla u ovolikom broju. Ima dosta omladine koja je završila ovde škole, koja je rođena ovda, ali sa kojom se svako malo sretnem na crnogorskim aerodromima, a to je znak da nam je stalo do našeg, zavičaja, do našeg porijekla i naše Crne Gore", rekla je Pačariz.

Hamdija Rastoder kao organizator, u ime ZK Bihor je kazao da je dijaspora uvijek raspoložena da pomogne svojoj domovini Crnoj Gori.

Ismet Muhović ispred Udruženja Luksemburg-Crna Gora najavio nastavak pomoći iz dijaspore.

"Radićemo na tome da udruženim snagama pomognemo Bihoru, jer Petnjica ima prirodnih ljepota i brojnih potencijala. Naši ljudi su se ovde snašli, ali su takođe i uložili dosta kapitala u Crnoj Gori i nastaviće da ulažu. Nadam se da će nadolazeća mlađa generacija koja govori pet stranih jezika uspjeti da na neki način pomogne Crnoj Gori",zaključio je Muhović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније