Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Dragana Šundić, TVCG

26. 05. 2022. 06:30   >>  06:28

PREMIJER UVJERAVA

Avion i helikopter biće spremni za sezonu požara

U martu, kada su veliki požari harali širom zemlje, nije bilo pomoći iz vazduha. Avioni Direktorata za vanredne situacije bili su prizemljeni jer nijesu bili osigurani. Premijer Dritan Abazović je kazao za TVCG da će se to promijeniti.


Najave kada je u pitanju ljetnja požarna sezona nijesu optimistične - poručuju iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada.

Prvi čovjek službe kaže da očekuju jaku požarnu sezonu.

A dok se očekuju vatrene stihije, borimo se i sa starim problemima. Avioni za gašenje požara - stara boljka Crne Gore, poručuje prvi čovjek Vlade Dritan Abazović. Obećava ipak, da ćemo sezonu požara, dočekati spremniji.

"Garantujem da će jedan avion i jedan helikopter biti u pognu, a da se intenzivno radi da se i drugi avion i helikopter takođe stave u pogon", rekao je Abazović.

Da će se problem riješiti nadaju se u Službi zaštite i spašavanja.

"Te su letjelice zaista, makar kad smo mi u pitanju, neophodne i zaista nam pružaju veliku podršku tokom ljetnje požarne sezone, a ukoliko ih ne budemo imali biće veliki problem", rekao je Janković.

Premijer poručuje da MUP priprema plan kako da se ova sezona iznese na najbezbjedniji način. Koji je to način, i šta rade u Ministarstvu nijesmo uspjeli da saznamo, jer na naš zahtjev i pitanje šta se dešava sa avionima MUP-a nijesmo dobili odgovor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније