Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

20. 05. 2022. 15:40 >> 15:38
1

ČESTITKA ZA DAN NEZAVISNOSTI

Bošnjačko vijeće: CG se ipak kreće u dobrom smjeru

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori čestitalo je 21. maj Dan nezavisnosti svim državljanima Crne Gore u domovini i dijaspori. U Bošnjačkom vijeću su uvjereni da se Crna Gora uprkos brojnim preprekama sa kojima se suočava, a koje su, kažu, posebno izražene u proteklih nekoliko godina, ipak kreće u dobrom smjeru.

"I ove godine, kao i svih prethodnih, sa ponosom i zahvalnošću obilježavamo Dan nezavisnosti – 21. maj, kada smo prije šesnaest godina olovkom zaokružili i izabrali nezavisnu, suverenu, građansku Crnu Goru", navodi u čestitki potpredsjednik Bošnjačkog vijeća Nihad Canović.

On dodaje da je prepoznajući značaj samostalne države, Bošnjački narod snažno podržao ideju obnove nezavisnosti Crne Gore, moderne države koja istorijski i savremeno može biti primjer sklada različitih nacija, vjera i kultura.

"Država slobodnih i ravnopravnih građanki i građana koja promoviše jedinstvo različitosti. Izabrali smo Crnu Goru koja treba da omogući mir, ekonomski rast i prosperitet, državu koja će promovisati vrijednosti kao što su demokratija, vladavina prava, ljudska i manjinska prava sa punom vjerom u pravdu i očuvanje autohtonih identiteta", kazao je Canović.

U Bošnjačkom vijeću su uvjereni da se Crna Gora uprkos brojnim preprekama sa kojima se suočava, a koje su, kažu, posebno izražene u proteklih nekoliko godina, ipak kreće u dobrom smjeru, ali smo, dodaje, dužni sagledati sve greške, lutanja i propuštene šanse kako bi naša država bila bolja nego što trenutno jeste.

"Bošnjački narod u domovini i dijaspori očekuje znatno ozbiljnije ekonomsko-socijalne i razvojne politike prema sjeveru Crne Gore, sadržajnijem povezivanju dijaspore i poziciji nacionalnog Savjeta kao predstavničkog tijela svih Bošnjaka", kazao je Canović.

On u čestitki dodaje da članica NATO saveza sa ozbiljnim šansama da prva iz regiona bude naredna članica porodice evropskih naroda zaslužuje još kvalitenije i mudrije angažovanje svih u državnom sistemu i svakog građanina ponaosob.

"Uz želju da će nas praznik obnove crnogorske državnosti, sve više objedinjavati da zajednički, puno snažnije nastavimo da jačamo našu kuću – Crnu Goru i njene institucije, kako bi bila još ljepše, sigurnije i perspektivnije mjesto za život, u ime Bošnjačkog vijeća, predsjednika Ejupa Nurkovića i lično, svim državljanima Crne Gore u domovini i dijaspori čestitam Dan nezavisnosti", zaključio je Canović u čestitki.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније