Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

20. 05. 2022. 22:55   >>  22:53

ĐUROVIĆ U BRISELU

"CG posvećena procesu odvraćanju od agresije na NATO članice"

Crna Gora posvećena je procesu odvraćanja od agresije na NATO članice i kontinuirano doprinosi unapređenju sposobnosti Alijanse, istakao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, na Sastanku Vojnog komiteta tog saveza u Briselu.

Kako navode iz MO, sastanak je bio posvećen NATO operacijama, misijama i aktivnostima, sa posebnim fokusom na pripreme za predstojeći Samit u Madridu i usklađivanje planova, snaga i sposobnosti radi zaštite saveza od eskalacije krize na njenom istočnom krilu.

"Ukrajinska kriza podstakla je Alijansu da preduzme određene mjere za jačanje prisustva na istoku, kao i da uskladi svoje odbramene planove sa situacijom u okruženju, te da započne proces adaptacije svojih snaga", navode u saopštenju.

Načelnici generalštabova su razmijenili mišljenja i dali vojne savjete za odluke koje će se donositi tokom NATO Samita u Madridu.

Vojnom komitetu obratio se i generalni sekretar Alijanse, Jens Stoltenberg, osvrnuvši se na brojne zadatke i obaveze koje su pred Alijansom, sa posebnim osvrtom na krizu u Ukrajini.

On je naglasio značaj odluka koje se očekuju od šefova država u junu.

Sastanku Vojnog komiteta, kojim je predsjedavao admiral Rob Bauer, prisustvovali su i vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi (SACEUR) general Tod Volters i vrhovni komandant Savezničkih snaga za transformaciju (SACT) general Filip Lavinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније