Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

18. 05. 2022. 10:49 >> 11:59

EK U NON-PEJPERU

Ispitati napade na novinare, napredak u RTCG

Evropska komisija u Non-pejperu za poglavlje 23, 24 ukazala je da je neophodno ispitati sve slučajeve napada na novinare kao i da je od izbora novog Savjeta i uprave RTCG došlo do pomaka po pitanju uređivačke politike. Osvrćući se na slobodu medija, Evropska komisija uočava da je pravni okvir unaprijeđen. Međutim, pun i efektivan pravni epilog u vezi napada na novinare i prijetnji i dalje treba da bude osiguran, navela je EK. To, kako se navodi, uključuje i starije slučajeve napada na novinare.

"Javni servis Radio Televizija Crne Gore je uveo raznovrsniju uređivačku politiku od imenovanja novog Savjeta i uprave. Dalji održivi napori su neophodni da se osigura da Javni servis Radio Televizija Crne Gore radi u skladu sa najboljim standardima nezavisnosti i profesionalizma", navodi se u Non-pejperu EK.

EK ističe da je nastavljen rad na promjeni pravnog okvira koji se tiče oblasti medija.

"To uključuje nacrt medijske strategije koja bi odražavala širok i inkluzivan dijalog sa medijskim subjektima", ističe EK.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније