Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

12. 05. 2022. 13:00 >> 12:58
5

MILAČIĆ POZVAO

"Poslanici da uplate po 250 eura za liječenje malog Ognjena"

Predsjednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić poziva svoje kolege, svih 81 poslanika Skupštine Crne Gore, da zajedno pokriju preostale troškove potrebne za liječenje u Turskoj petogodišnjeg Ognjena Drobnjaka iz Bijelog Polja, koji boluje od teškog oblika autizma.

Naime, dječakova majka Ravijojla, koja je nezaposlena, kazala je za medije da je Ognjen u izuzetno teškom stanju i navela da nedostaje još 18 hiljada i 500 eura od potrebnih 30 hiljada. Prikupljeno je 11 hiljada i 500 eura.

„S obzirom na to da su poslaničke plate daleko iznad prosječne zarade u Crnoj Gori, nosioci zakonodavne vlasti imaju ličnu i profesionalnu odgovornost da svojim primjerom pokažu solidarnost i društvenu odgovornost, budući da uplatom iznosa od 250 eura od strane 81 poslanika možemo u potpunosti, i u najkraćem vremenskom roku, pokriti troškove koji su potrebni za pomoć malom Ognjenu“, kazao je Milačić.

Na ovaj način, kazao je da je neophodno da poslanici pokažu visok stepen društvene odgovornosti.

Predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić je od svoje poslaničke plate danas uplatio iznos od 250 eura, što čini 81 dio potrebnog iznosa od nedostajućih 18 hiljada i 500 eura i poziva sve kolege iz skupštinskih klupa, bez obzira na partijsku pripadnost, da u nakraćem roku učine isto, kako bi potreban iznos bio najhitnije prikupljen.

Poslanici mogu to da učine uplatom na ime Ravijojla Drobnjak, na žiro-račun Addiko Bank 555-9003573769-13.

Prava Crna Gora je kontaktirala roditelje i dobila odobrenje za ovaj javni poziv.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније