Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

09. 05. 2022. 20:43   >>  20:45 9

ZBOG BLOKADA PRILAZA

DF: Nijesmo uspjeli da dođemo na Cetinje

Lideri i poslanici Demokratskog fronta (DF) koji su bili pozvani da na Cetinju prisustvuju proslavi Dana Evrope i pobjede u Drugom svjetskom ratu u organizaciji ambasadorke Evropske unije u Crnoj Gori Oane Kristine Pope nisu uspjeli da dođu na Cetinje, napisali su iz te koalicije.

Iz DF-a su naveli da su prilazi Cetinju bili blokirani na dva mjesta.

"Ovo je još jedan incident kojim ekstremisti iz ovoga mjesta pokazuju da su sebe ogradili od ostatka Crne Gore i da su u sukobu ne samo sa sobom i svojom tradicijom, nego sa svima koji im se pričinjavaju da su neprijatelji. Ovo je važna poruka za EU, a mi pozivamo sve međunarodne organizacije sa sjedištem u Crnoj Gori da važne datume obilježavaju u Podgorici ili nekom drugom gradu, koji će ih dočekati bez mržnje, kao domaćin i gdje su svi dobrodošli", napisali su na Fejsbuku.

Cetinje, kako kažu. nije ništa od toga već "lokacija koja je odabrana za stjecište ekstremista i fašista".

Poručuju da je Prijestonica iznjedrila nekad najveće ljude u Crnoj Gori, a sada je tužna varoš koja tone u svom besmislu i utapa se u mržnji.

"Iskreno se nadamo da će generacije koje dolaze vratiti Cetinje tradiciji, čojstvu i pravim vrijednostima, a mi se izvinjavamo delegaciji EU što nismo bili u mogućnosti da prisustvujemo jednom važnom događaju", napisali su iz Demokratskog fronta na Fejsbuk stranici.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније