Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

01. 05. 2022. 12:52   >>  13:04 22

ADŽIĆ PORUČIO

Knežević će snositi posljedice, ako se utvrdi da je snimak autentičan

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da će policijski službenik Petar Knežević "snositi zakonske posljedice ukoliko se utvrdi da je snimak autentičan". Odjeljenje za unutrašnju kontrolu rada Uprave policije - Ministarstva unutrašnjih poslova formiralo je predmet kako bi tokom postupka utvrdili ima li eventualne odgovornosti komandanta Protivterorističke jedinice Petra Kneževića, a nakon što su u javnosti u objavljeni audio - snimci na kojima, navodno, on prepričava događaje policijske operacije 4. i 5. septembra na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita Joanikija.

Građanski aktivisa Aleksandar Zeković, napisao je ranije na Tviteru da su on i Svetlana Pajović na email adrese primili audio zapise koji ukazuju na osnovanu sumnja da lice koje govori,a tvrdi se da je to navodno policijski službenik Petar Knežević, počinio krivično djelo, tokom dešavanja na Cetinju od 4. i 5. septembra.

Zeković je kazao da su odmah obavijestili Vrhovnog državnog tužioca i druge adrese u zemlji.

"Svi policijski službenici su dužni da rade profesionalno, čuvaju ugled policije i poštuju etička načela u dosljednom sprovođenju zakona. Ukoliko se u postupku utvrđivanja činjenica i okolnosti utvrdi da je audio snimak autentičan i da glas pripada policijskom službeniku Kneževiću, biće utvrđena njegova odgovornost", napisao je Adžić na Fejsbuk profilu.

Dodao je da će se uključiti i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, kao i da će se sprovesti i odgovarajući postupci propisani Zakonom u odnosu na odgovornost policijskog službenika.

"To uključuje i posljedice koje se odnose na njegovo rasporedno rješenje, što mi je potvrđeno od strane direktora Uprave policije", naveo je Adžić.

MUP: Utvrđujemo eventualnu odgovornost Kneževića

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se preduzumaju mjere u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i eventualne odgovornosti policijskog službenika Petra Kneževića povodom sadržaja objavljenog audio snimka u medijima.

"Povodom navoda iz audio snimka i tekstova u medijima Uprava policije preduzima mjere i radnje. S tim u vezi, ministar unutrašnjih poslova je od strane direktora Uprave policije obaviješten o radnjama koje se sprovode, a čiji je fokus na identifikaciji i rasvijetljavanju činjenica i okolnosti sadržaja audio snimka navodnog govora policijskog službenika Petra Kneževića", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ističu da će se u slučaj uključiti i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, a u zavisnosti od ishoda ovih radnji, "sprovešće se i odgovarajući postupci propisani Zakonom u odnosu na odgovornost policijskog službenika".

"Uprava policije će se, nakon okončanja postupka, oglasiti sa ishodom i detaljima", poručuju iz MUP-a. 

Prema navodima anonimnog pošiljaoca snimak broj 1, gdje se navodno čuje Knežević, snimljen je u njegovom kabinetu, 7. septembra 2021, dan nakon ustoličenja mitropolita Joanikija.

"...Ja sam držao nikšićku grupu, bjelopoljsku grupu, beransku grupu, novljansku grupu i barsku grupu. Sve kriminalce na telefon", navodno govori osoba, za koju se tvrdi da je Knežević.

U nastavku, ta osoba, citira kriminalce koji su mu, kako prenosi, govorili: „Krećemo, trebamo vam, krećemo spremni smo, krećemo… "Ne daj Bože, ako ne pušte patrijarha krećemo, 'oćemo Cetinje da zapalimo danas, da zapalimo Cetinje“...

Druga dva snimka, koja su dostavljena poštom, nastala su nekoliko dana kasnije u jednom restoranu.

Tvrdi se da na njima, navodno, komandant PTJ govori kako su "osvojili Cetinje"...

"Mi smo otišli, osvojili smo tamo Cetinje, ne osvojili nego raščistili tamo tu bagru i to završii"...

 

 

 

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније