Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ I. P. ]

27. 04. 2022. 14:55 >> 14:56

UDRUŽENJE RODITELJI

"Hitno pronaći rješenje da bi djeca bila bezbjedna"

Udruženje Roditelji pozvalo je institucije nadležne za bezbjednost u državi da hitno pronađu rješenje za prijetnje o postavljenim bombama u obrazovnim ustanovama, i iskoriste sva raspoloživa sredstva da se otkrije ko stoji iza današnje, ali i prethodnih monstruoznih dojava.


Iz Udruženja Roditelji kazali su da je svakom zdravorazumnom biću apsolutno neshvatljivo da škole i vrtići mogu postati najnebezbjednija mjesta za boravak.

„Ne možemo da se ne zapitamo zašto je postalo toliko jednostavno napraviti opštu pometnju i haos u, ovog puta, čitavoj državi“, kaže se u saopštenju Udruženja.

Navodi se da, zbog svega što se dešava, ne čude predlozi roditelja da se bojkotuje nastava u obrazovnim ustanovama sve dok se ne obezbijedi siguran ambijent za djecu i nastavnike.

„Osobe koje su se na ovaj način osmjelile da prijete našoj djeci moraju hitno da budu pronađene i odgovaraju za ovaj apsolutno neprihvatljiv čin, a samo tako se može poslati jasna poruka da će svi koji se usude da urade slično biti brzo pronađeni i strogo sankcionisani“, kaže se u saopštenju.

Iz Udruženja su apelovali na obrazovne ustanove da na vrijeme i adekvatno obavještavaju roditelje o svim informacijama koje se tiču bezbjednosti djece, jer su danas, u nedostatku pravovremenih informacija, bili suočeni sa dodatnim strahom i panikom.

Oni su apelovali i na medije da objavljuju provjerene informacije, kako bi se stepen panike sveo na najmanju moguću mjeru.

„Pokazalo se da upravo neprovjerene informacije doprinose dodatnom strahu i njegovom širenju“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније