Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

26. 04. 2022. 07:35   >>  07:38 6

NAKON TRI DANA

Izvučena lokomotiva koja je iskliznula kod Kolašina

Teretne službe uspjele su da izvuku lokomotivu koja je prije tri dana iskliznula na mostu na pruzi kod Kolašina, kazala je portparolka Željezničkog prevoza Jovana Jovanović. Ona je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” saopštila da su u toku radovi i provjere bezbjednosti, te da se nada da će željeznički saobraćaj na relaciji Podgorica-Bijelo Polje biti brzo uspostavljen. Do tada, ŽPCG organizovao je autobuski prevoz za putnike.

Željeznički saobraćaj još nije uspostavljen nakon što je došlo do iskliznuća lokomotive teretnog voza i prvog vagona na dosta nezgodnom terenu, na mostu.

“Još se radi na tome. Teretne službe uspjele su da izvuku lokomotivu do stanice Kolašin, a izvođači radova Fidija i Institut za građevinarstvo nastavljaju da izvode radove i provjere da li je kolosjek bezbjedan za saobraćaj. Nakon toga ćemo blagovremeno obavijestiti javnost”, kazala je ona.

ŽPCG organizovao je prevoz putnika autobusom.

“Tako da nije bilo prekida za naše putnike. Gledali smo uvijek da im izađemo u susret, da imaju mogućnost da i dalje putuju ka sjeveru”, kazala je ona.

Željeznički saobraćaj između Bara i Podgorice, kao i između Podgorice i Nikšića odvija se nesmetano.

“Autobusima se prevoze putnici od Bijelog Polja do Podgorice. Za međunarodni voz takođe je obezbijeđen prevoz putnika autobusima od Bara do Bijelog Polja, odnosno preuzimajuu Bijelom Polju i voze do Bara”, kazala je Jovanović.

Jovanović je dodala da očekuju da saobraćaj bude brzo uspostavljen.

Dodala je da ŽPCG ima sklopljene ugovore sa autobuskim prevoznicima za ovakve situacije.

“Za prazike smo imali organizovano čak pet autobusa za prevoz putnika što je povećanje broja u odnosu na prošlu godinu”, kazala je ona.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније