Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

23. 04. 2022. 16:00 >> 21:03

SJEĆANJA: DRAGIŠA MILIĆ

"Oduprimo se vremenu da nas ne bi potpuno pregazilo"

Najstariji spiker, a ujedno i radnik Radio-televizije Crne Gore Dragiša Milić govorio je svojevremeno za TVCG o svojoj spikerskoj karijeri i izazovima novinarskog posla.

Dragiša Milić je preminuo u Podgorici juče u 93. godini.

Počeo je spikersku karijeru 1953. godine i četiri decenije bio omiljeni glas slušalaca Radija Crne Gore.

Milić se ranije kada je govorio za TVCG podsjetio koliko se nekada cijenio posao spikera.

"Kada je direktor Vujica otišao, ja sam mu rekao da mi je žao što odlazi, a on mi je odgovorio "nikakve tu žalosti nema, teže je naći dobrog spikera, nego dobrog direktora", kazao je Milić.

Istakao je da mu je žao što nema poezije na programu, i što jezička i govorna kultura nijesu na nivou na kom su nekada bili.

On je kazao da mu je i nakon što je otišao u penziju ostala navika da sluša Radio Crne Gore tokom cijelog dana.

"Kada okrenem dugme na prijemniku ne bi li našao nešto bolje, ali ne nađem i uvijek se vratim na talase Radio Crne Gore", govori Milić.

Povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, najstariji spiker, a ujedno i radnik Radio-televizije Crne Gore Dragiša Milić objavio je autorski tekst na našem portalu pod naslovom "Oduprimo se vremenu da nas ne bi potpuno pregazilo".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније