Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 04. 2022. 09:43 >> 09:45

PRIZNANJE ZA REPORTERA RTCG

Bulatović najbolji video novinar

Novinar i urednik Radio i Televizije Crne Gore (RTCG) Darko Bulatović dobitnik je godišnje nagrade Evropske asocijacije regionalnih medijskih centara (CIRCOM) za najboljeg video novinara. Na konkurs je, kako je saopšteno, stiglo preko 130 prijava iz evropskih medijskih organizacija.

Žiri CIRCOM-a odabrao je najbolje medijske radnike u 11 kategorija: digitalna multimedija, dokumentarac, zabavni program i drama, istraživačko novinarstvo, manjine u društvu, originalnost i inovativnost, muzika i umjetnost, informativa, izvještaj, video novinarstvo i TV talenat.

Najboljima će nagrade biti uručene na CIRCOM ceremoniji u Galveju (Irska) sljedećeg mjeseca.

Velike medijske kuće poput BBC, France TV, RAI... učestvuju u projektu. 

Bulatović je jedan od pionira mobilnog novinarstva u Crnoj Gori. Kameru i montažu zamijenio je stativom i mobilnim telefonom, a moderan pristup video-novinarstvu omogućava mu da bude aktuelniji i brži u odnosu na bilo koju drugu klasičnu novinarsku ekipu. Prednosti i vještine mobilnog novinarstva prenosi i na kolege, a njegove video priče na društvenim mrežama RTCG broje milionske preglede.

Dobitnik je prošlogodišnje nagrade Televizije Crne Gore (TVCG) za posebne zasluge i izuzetan doprinos afirmaciji Jvanog servisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније