Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

02. 04. 2022. 07:42 >> 07:43
5

HEROJI U NJUJORKU

Za Suljoviće prikupljeno preko 331.000 dolara pomoći

Preko 331.000 dolara prikupljeno je preko GoFundMe stranice za vlasnike picerije okrugu Kvins u Njujorku koji su izbodeni dok su pritekli u pomoć ženi iz Azije ispred njihove radnje u Bakster aveniji u subotu uveče. Više od 2.900 ljudi doniralo je sredstva koja imaju za cilj da pomognu u pokrivanju medicinskih troškova Luija Suljovića (37) i njegovog 68-godišnjeg oca Ćazima. Oni su izbodeni više puta dok su pokušavali da spriječe grupu muškaraca da opljačkaju ženu ispred nihove radnje. 

Suljovići su zahvalili ljudima na donacijama, ističući da su počastvovani. 

Kako je saopštila policija, tri muškarca su oko 21 sat u subotu veče prišla 61-godišnjoj ženi iz Koreje ispred picerije. Počinioci su je potom, navodno, gurnuli na zemlju, oduzeli joj torbu i izboli je.

Suljovićev otac je vidio šta se dešava i tada u otac i sin pritrčali u pomoć, prenijeli su mediji. 

Oni su uspjeli da zadrže dvojicu osumnjičenih koji su kasnije uhapšeni. Međutim, obojica su zadobila ubodne rane na plućima.

Komandant 110. stanice njujorške policije na Tviteru je pohvalio muškarce za njihovo herojstvo.

"Lokalni vojni veteran i vlasnik picerije Lui je radio za pultom kada su on i njegov otac vidjeli kako je starija žena opljačkana napolju. Bez oklijevanja, skočili su da pomognu i tom prilikom su izbodeni“, navodi se u tvitu.

Policijski šef je rekao da su Lui i Ćazim među najboljima koje Njujork ima.

"Zahvaljujemo im se na hrabrosti i želimo im brz oporavak", kazao je policijski zvaničnik. 

Sigurnosne kamere su snimile trojicu muškaraca koji su te noći pratili žrtvu. 

Organizatori GoFundMe napisali su na stranici za prikupljanje sredstava da su vlasnici i osoblje picerije vrijedni podrške.

Napomenuli su da se Lui i njegov otac oporavljaju u bolnici Elmhurst, i to mjestu gdje su pomogli ljudima i dali im podršku tokom najgorih dana pandemije KOVID-19.

Organizatori GoFundMe stranice takođe traže da uđu u trag napadnutoj ženi kako bi joj pomogli.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније