Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

25. 03. 2022. 07:00 >> 07:05
1

NAJLJEPŠI PREDJELI

Skadarsko jezero dragulj CG koji treba doživjeti

Koliko god puta da ste bili na Skadarskom jezeru, sigurno niste vidjeli sve. Ovaj dragulj Crne Gore treba vidjeti, doživjeti a i upoznati sve njegove znamenitosti. Ekipa Beautiful Montenegro snimila je krstarenje Nacionalnim parkom Skadarsko jezero i zabilježila divnu prirodu ovog područja.

Nacionalni park Skadarsko jezero u Crnoj Gori baštini i najveće jezero u južnoj Evropi i smatra se jednom od najlijepših turističkih atrakcija na Balkanskom poluostrvu.

Nacionalni park Skadar nalazi se na granici Crne Gore i Albanije. Ukupna površina jezera je 369,7 km², a crnogorskom dijelu pripada oko 221,8 km².

Skadar je kraško jezero, duboko između četiri i šest kilometara, sa mnoštvom ostrvaca na kojima se nalaze tragovi bogatog, istorijskog i kulturnog nasleđa Crne Gore. Obale jezera bogate su brojnim rtovima i uvalama obraslim trskom, što Nacionalnom parku daje poseban i autentičan izgled.

Skadar je 1998. godine proglašen Nacionalnim parkom i od tada predstavlja jednu od najvažnijih znamenitosti Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније