Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

28. 01. 2022. 14:06   >>  14:15

IPA PROGRAM

Nikšić dobio vrijednu opremu za prevenciju požara i poplava

Nikšić je dobio opremu namijenjenu Direktoratu za zaštitu i spašavanje MUP-a Crne Gore, opštinskim službama zaštite i spašavanja iz Nikšića, Pljevalja, Žabljaka i Šavnika, dobrovoljnim vatrogasnim društvima i osnovnim škola, ukupne vrijednosti od oko 73.000 eura.

U Nikšiću je danas upriličen događaj na kojem je predstavljena oprema nabavljena u okviru projekta „Budimo pripremljeni“, koji realizuje FORS Montenegro kao dio IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020. 

Zamjenik glavne pregovaračice i nacionalne IPA koordinatorke Bojan Vujović je istakao da su zahvaljujući projektu ojačani kapaciteti institucija i službi iz Crne Gore i Srbije koje se bave zaštitom i spašavanjem, prevencijom požara i poplava i ublažavanjem njihovih posljedica, ali i poboljšana informisanost stanovništva prekogranične oblasti o smanjenju rizika od nepogoda.

„Ovaj projekat je samo jedan od brojnih primjera koji ukazuju na značaj prekogranične saradnje, koja predstavlja najvidljiviji izraz zajedničkih napora koje države evropskog prostora preduzimaju u cilju savladavanja brojnih izazova koji prevazilaze njihove pojedinačne snage“, istakao je Vujović.

Podsjetio je da se program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora sprovodi od 2008. godine kroz koji je do sada u okviru pet javnih poziva za dostavljanje predloga projekata ugovoreno 52 projekta, ukupne vrijednosti 10,16 miliona eura, koji doprinose jačanju društveno-ekonomskog razvoja programskog područja. U završnom dijelu događaja predstavljena je oprema i dodijeljene nagrade učenicima u okviru likovnog i literarnog takmičenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније