Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

27. 01. 2022. 14:57   >>  14:58

MKI

"Samo sprovodimo odluke Vlade, a ne obratno"

Vlada je svojim zaključcima i odlukama obavezala Ministarstvo kapitalnih investicija da u skladu sa Zakonom sprovede postupak davanja koncesije za ležište Platac, a ne obratno, i jedini cilj Ministarstva je da se on sprovede poštujući obaveze i procedure na koje nas obavezuje pravni sistem naše zemlje, ističu iz ovog Vladinog resora, reagujući na ocjene NVO MANS da se u tom postupku favorizuje kompanija "Carinvest". 

Kako ističu u reagovanju na novode MANS-a, uz prethodno dostavljenu svu dokumentaciju, urađenu u skladu sa koncesionim planom i Zakonom o koncesijama, Vlada Crne Gore je na sjednici od 14. januara 2022. godine, Zaključkom obavezala Ministarstvo kapitalnih investicija i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i Agenciju za zaštitu životne sredine, da se dodatno izjasni o potencijalno negativnom uticaju aktivnosti na pomenutom lokalitetu u odnosu na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na park prirode “Platamuni”.

"Agencija za zaštitu životne sredine se, kroz formiranu komisiju koja je obišla lokalitet, dala svoje pozitivno stručno mišljenje. U skladu sa njim, Vlada je na sjednici održanoj 26. januara 2022. godine donijela odluku o raspisivanju Javnog poziva za pomenuti lokalitet. Po dobijanju zaključka pomenuti ćemo dostaviti javnosti. Ne želeći da dublje komentarišemo razloge za medijsku hajku koju sprovodi NVO MANS, želimo samo da podsjetimo da je Vlada svojim zaključcima i odlukama obavezala Ministarstvo kapitalnih investicija da u skladu sa Zakonom sprovede ovaj postupak, a ne obratno, i jedini cilj Ministarstva kapitalnih investicija je da se on sprovede poštujući obaveze i procedure na koje nas obavezuje pravni sistem naše zemlje", navode u reagovanju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније