Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z. [ Mina ]

23. 01. 2022. 16:33   >>  16:35 9

ZABRANJENA OKUPLJANJA

Ugostitelji: Prisustvo ministarke obesmišljava mjere

Najava ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović da će prisustvovati protestu građana koji se protive inicijativi za smjenu Vlade, obesmišljava mjere koje je donio Institut za javno zdravlje (IJZ), poručili su iz nevladine organizacije (NVO) Ugostitelji Crne Gore.

“Zgroženi smo najavom Borovinić Bojović, da će prisustvovati večerašnjem protestu sa kolegama ministrima koji su nas pred Novu godinu zatvorili zbog epidemiološke situacije”, kazali su iz te NVO.

Oni su kazali da Borovinić Bojović namjerava da prekrši epidemijske mjere, koje je donijela institucija na čijem je čelu, a kojima se između ostalog strogo zabranjuju javna okupljanja.

“Stoga smatramo da su i sve ostale mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa, koje je Institut za javno zdravlje donio, ovim i formalno obesmišljene”, kazali su iz NVO.

Oni su podsjetili da je novim mjerama predviđeno da ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu raditi do ponoći, bez muzičkog programa uživo ili disk džokeja /DJ/.

Kako su saopštili, otkazane su i proslave dočeka Nove godine, pomjeren je početak školske godine, a ministar finansija Milojko Spajić saopštio je da će očekivani gubitak tokom praznika iznositi 50 miliona eura.

Iz NVO Ugostitelji su pozvali Borovinić Bojović da u ponedjeljak prisustvuje protestu crnogorskih muzičara, koji su nezadovoljni trenutnim mjerama.

“Nemamo riječi za takvo ponašanje ministarke i ostalih članova Vlade, koji na ovaj način pokazuju gdje su im građani i privreda, kao i da, kada su u pitanju njihovi inreresi, ne poštuju mjere koje donese”, kazali su iz te NVO.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније