Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2022. 16:03   >>  16:05 1

SLUČAJ BIOČE

"Ako se ne obnovi sudski postupak, onda ne postoji pravda"

Šesnaest je godina od željezničke nesreće na Bioču u kojoj je poginulo 47 osoba. Za porodice stradalih nema pomoći, a obećanja su ostala samo prazno slovo na papiru. Danas traže samo dostojanstvo.

Prošlo je 16 godina od stravične željezničke nesreće na Bioču. Vrijeme prolazi, a istina i pravda se i dalje traže.

"Ako je odgovor za 16 godina i Vlade i Skupštine i tužilaštva da ova država nema interes da se obnovi sudski postupak, onda u ovoj državi ne postoji pravo pravda ni zakon", kazao je predsjednik NVO Voz neprebola Goran Vojinović.

A osim zdravlja, poslije 16 godina, traže i dostojanstvo.

"Slučaj Bioče, ili tragedija na Bioču ili ubistvo na Bioču za neke je nehat, nemar, neodgovornost a za nas ubistvo i zločin", istakao je Vojinović.

"Već smo rekli da istinu svi znaju i svoj sud daju, a za nas mnog ne haju", naveo je Veselin Vlahović, predstavnik NVO Voz neprebola.

U nesreći na Bioču poginulo je 47 osoba. Porodice stradalih, predstavnici Nevladine organizacije Voz neprebola i delegacija Ministarstva kapitalnih investicija na čelu s ministrom Mladenom Bojanićem, položili su vijence na spomen obilježje stradalima.

Marko Terzić, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније