Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V./O.Z. ]

21. 01. 2022. 18:16   >>  20:47 29

OKUPLJANJA U VIŠE GRADOVA

Abazović razgovarao sa učesnicima protesta ispred RTCG

Građani nezadovoljni najavama o formiranju manjinske vlade i večeras protestuju u nekoliko gradova. U Podgorici je počeo protest kod zgrade Vlade, a nastavljen je ispred zgrade RTCG, gdje im se obratio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović. U Budvi je blokiran kružni tok.

Protesti u više crnogorskih gradova zbog inicijative Građanskog pokreta URA i opozicije za izglasavanje nepovjerenja kabinetu Zdravka Krivokapića, organizovani su i prethodnih dana.

Sa protesta je poručeno da neće dopustiti formiranje manjinske vlade, jer je to, kako su naveli, obmana i izdaja izborne volje građana.

Podgorica

Nakon što se okupili kod zgrade Vlade, učesnici protesta su krenuli prema zgradi RTCG kako bi dočekali potpredsjednika Vlade Dritan Abazovića koji večeras gostuje u emisi "Okvir" na TVCG.

Organizatori protesta tvrde da i za ovih protesta ne stoji nijedna politička partija, okipljaju se da odbrane izbornu pobjedu.

Oni su kazali da je na sceni obmana i da se sprema izdaja narodne volje od avgusta 2020.godine. Uz okupljene građane su funkcioneri i poslanici Demokratske Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore, te predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.

Kako je rečeno tokom protesta, ispred RTCG se ide imajući u vidu da se očekuje televizijsko gostovanje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. 

Abazović je prišao učesnicima protesta i, kako se moglo vidjeti, pokušao da govori, ali to se nije desilo. Ipak, nakon više napora Abazović je razmijenio par rečenica sa okupljenima, poručujući da savez "Crno na bijelo" neće s DPS-om i da neće biti nikakve izdaje. 

"Izdaje nikad nije blo, izdaju tražite na drugim mjestima", poručio je Abazović okupljenima.

On je poručio i da nema izborne volje bez URA-e.

Budva

U Budvi je blokiran kružni tok, poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović rekao je da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana.

 

Nikšić

Građani su se okupili kod Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog. U gradu pod Trebjesom je organozovana i protestna šetnja, a sa demonstrantima je i večeras predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković iz Demokrata.

Pljevlja

Par stotina građana okupilo se večeras na protestu u Pljevljima. Skup je obilježilo pogrdno skandiranje potpredsjedniku Vlade: "Dritane lopove", kao i poziv članstvu SNP-a i predsjedniku te partije Vladimiru Jokoviću da se pridruže protestima.

Kolašin

Nekoliko desetina građana Kolašina, od 19 sati, blokirali su magistralu ispod Bablje grede. Okupljeni su skandirali "Uzeo si pare, Dritiane" i "Ne damo pobjedu".

Berane

 

Zelenika

Protest je održan i u Zelenici. Među okupljenima je bila poslanica Demokrata Tamara Vujović.

(Video materijal Radio Televizije Herceg Novi)

 

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније