Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

19. 01. 2022. 14:54   >>  14:56 6

NOVA POMOĆ

Mitropolija donirala KCCG-u hiljadu eura

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) donirala je Klinici za infektivne bolesti hiljadu eura, saopštio je Klinički centar Crne Gore (KCCG), uz podsjećanje da je MCP najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori nedavno donirala i ultrazvučni aparat za onkološke bolesnike.

Donaciju je, kako navode, uručio sekretar Crkvene opštine podgoričke, Predrag Šćepanović, a preuzeli su je direktorica KCCG Ljiljana Radulović, medicinski direktor Zoran Terzić i direktorica Klinike za infektivne bolesti Ivana Đuković Savović.

"U ime KCCG, svih naših zaposlenih i pacijenata, zahvaljujem na kontinuiranoj brizi i za naše osoblje i za građane koje liječimo. Donacija će biti upotrijebljena na najbolji mogući način i u interesu pacijenata“, izjavio je Terzić.

Na poklonu je zahvalila i direktorica Klinike za infektivne bolesti.

"Nastavićemo da se trudimo i da liječimo pacijente kao i do sada sa željom da ćemo uskoro imati novu Kliniku za infektivne bolesti“, navela je Đuković Savović.

Predrag Šćepanović je pozvao građane da razumiju da je KCCG izgrađen kada je Podgorica imala oko 100 hiljada stanovnika, a da ih je danas oko 250 hiljada, zbog čega je logično da su smještajni kapaciteti KCCG mali ali i da su, kako je rekao, srce i duša naših ljekara i medicinskog osoblja ogromni.

"Molim da svi imamo razumijevanja za ljekare jer oni imaju ogroman zadatak. Pandemija traje dvije godine, a ovi ljudi su bili preopterećeni i u ranijem periodu. Oni sada skoro da nemaju ni svoj porodični ni privatni život, zbog čega smo mi, kao crkva, odlučili da jedan skromni prilog danas damo za Infektivnu kliniku i da im poželimo da imaju što manje posla“, naveo je Šćepanović.

Istakao je da niko ne može da se ponaša kao da je stanje redovno.

"Mi smo danas odustali i od plivanja za časni krst, i od pjesme i zajedničkog ručka. Znamo da će ova skromna donacija otići onima kojima je pomoć potrebna. Želimo svim zdravstvenim radnicima u Crnoj Gori, ljekarima, medicinskom osoblju, ljudima koji rade u administraciji da poželimo da imaju manje posla“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније