Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

06. 01. 2022. 10:52 >> 10:54
3

IGMANSKA INICIJATIVA

Građani da odbace sve "šešeljizme"

Iz Inicijative za regionalnu saradnju - Igmanska inicijativa pozvali su građane da bez obzira na nacionalnu ili vjersku posebnost odbace sve "šešeljizme" i ostale primitivizme.

Podsjećamo, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je tokom gostovanja na televiziji "Happy" iznio niz mizoginih uvreda na račun Cetinjanki i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović - Stanković.

Iz Igmanske inicijative su kazali da "seksističke i mizogine izjave haškog osuđenika Šeselja, dio su (ne) kulturnog obrasca (polu) svijeta, čiji je on protagonista i očit primjerak da se i od dna može niže"

"Međutim ono što zabrinjava više od ovog 'ratnika zla' i bivšeg službenika SDB, je da država Srbija dozvoljava da se na televiziji sa nacionalnim frekvencijom svakodnevno omogućava promocija osuđenog ratnog zločinca. To je pokazatelj moralnog posrnuća njene vladajuće elite, te degradacije institucionalnih kapaciteta da se izbore sa seksističkim predrasudama te primitivnim odnosima prema ženama, bilo da su domaćice, profesorice, doktorice ili političarke", navodi se u saopštenju.

Iz Igmanske inicijative pozvali su sve građane da, kako su kazali, "bez obzira na nacionalnu ili vjersku posebnost odbace sve 'šešeljizme' i ostale primitivizme i ove talibane zla pošalju na smetlište istorije, odakle njihov glas može da posluži samo kao nauk šta ljudska zloba može da donese narodu i njegovoj kulturi ako dozvoli da im 'ovo' bude mjera vrijednosti".

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније