Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

03. 12. 2021. 16:48 >> 16:49
3

SASTANAK SA KRIVOKAPIĆEM

Direktor SZO za Evropu podržao Maršalov plan

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge pružio je podršku reformskim procesima koji se vode u Crnoj Gori, naročito Maršalovom planu i inicijativi da se unaprijedi finansijska zaštita građana prilikom korišćenja zdravstvenih usluga, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić sastao se danas u Budvi na marginama Samita šefova vlada Centralno-evropske inicijative sa direktorom Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu Hansom Klugeom.

Kako je saopšteno iz Vlade, poželjevši dobordošlicu dr Klugeu, Krivokapić je kazao da njegovo prisustvo mnogo znači svima, te da predstavlja dokaz njegove posvećenosti Crnoj Gori, kao i procesima koje vodi.

Premijer se zahvalio na svoj pomoći koju SZO pruža Crnoj Gori u borbi protiv pandemije COVID-19, poručivši da želi da, ako je moguće, saradnja bude još bolja.

Predsjednik Vlade poručio je da Crna Gora mora da krene u reformu zdravstvenog sistema, kako bi unaprijedili kvalitet zdravstvene usluge. On je istakao da bi evropski standardi u svakom smislu trebalo da budu prisutni na cijeloj teritoriji Crne Gore.

„Pošto smo mi Vlada koja je krenula reformskim putem, onda želimo da taj put pored ekonomije bude najznačajniji u zdravstvu i obrazovanju i da stvari postavimo na prava mjesta, kako bi olakšali sebi i drugima. To je naravno zahtijevan posao koji traži ogromno angažovanje i ekspertizu, ali što prije započnemo taj posao, prije ćemo ga i završiti. Zato nam je Vaše iskustvo i znanje od velike koristi“, kazao je premijer Krivokapić.

Dr Kluge čestitao je premijeru na uspješnom predsjedavanju CEI i izrazio očekivanje da će naredna članica Bugarska nastaviti sa uspješnom implementacijom inicijative.

"Kako je saopšteno iz Vlade, dr Kluge je pružio podršku reformskim procesima koji se vode u Crnoj Gori, naročito Maršalovom planu i inicijativi da se unaprijedi finansijska zaštita građana prilikom korišćenja zdravstvenih usluga", saopšteno je iz Vlade.

Dr Kluge je poručio da SZO očekuje punu posvećenost implementaciji Mape puta za unapređenje zdravlja na Zapadnom Balkanu.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније