Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

03. 12. 2021. 14:23   >>  14:23

RADULOVIĆ I RIBEIRO

Puna podrška OEBS-a u cilju jačanja slobode medija

Potpuno smo svjesni važnosti slobodnih i nezavisnih medija, posebno imajući u vidu činjenicu da su oni usko povezani sa slobodom govora koja je temelj demokratije. Stoga je Crna Gora posvećena jačanju cjelokupnog zakonodavnog i društvenog okvira za puno ostvarivanje ovih sloboda, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je to kazao na marginama ministarskog sastanka OEBS-a u Stokholmu sa Terezom Ribeiro, predstavnicom za medije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju.

"Sagovornici su se saglasili da u ovoj oblasti Crna Gora i OEBS imaju odličnu saradnju, kao i da je, sagledavajući zakonodavne, regulativne i strateške inicijative, Vlada naše zemlje u potpunosti posvećena ispunjavanju svih preduslova za ostvarivanje slobode medija", navodi se u saopštenju.

Radulović je, kako se dodaje, informisao sagovornicu da je Crna Gora posvećena reformama u toj oblasti, koje podrazumijevaju uvođenje novih i osnaživanje postojećih koncepata, poput internetskih medija, Fonda za zaštitu medijskog pluralizma, samoregulacije, te zaštite prava novinara kao jednog od suštinskih pitanja za dalju demokratizaciju društva.

"Kada je riječ o napadima na novinare, šef crnogorske diplomatije ukazao je na činjenicu da nemili događaji koji su se ranije događali, nisu zabilježeni tokom ove godine, što takođe predstavlja jasan znak posvećenosti Vlade ovom važnom pitanju", navodi se u saopštenju.

Ribeiro je iskazala punu podršku Crnoj Gori i spremnost da OEBS sa svojom ekspertizom pruži pomoć u cilju jačanja slobode medija, sa zadovoljstvom prihvativši poziv ministra Radulovića da posjeti Crnu Goru u narednom periodu.

"Ministarski sastanak država učesnica OEBS-a takođe bio je prilika za susret sa ministrom vanjskih poslova San Marina Lukom Bekarijem tokom koga je dogovorena posjeta toj zemlji koja će, kako je rečeno, doprinijeti jačanju bilateralnih odnosa.
Tokom sastanka šefova diplomatija razmotrene su mogućnosti potpisivanja niza sporazuma između dvije države koji bi između ostalog, rezultirali jačanjem ekonomskih veza, ali i diplomatskih kontakata", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније