Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

30. 11. 2021. 20:32   >>  20:38

ZAKLJUČAK VLADE

Traže od ANB mišljenje prije objave o letovima državnog aviona

Vlada je donijela zaključak kojim zadužuje Generalni sekretarijat da, na osnovu mišljenja Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), objavi dokumenaciju u vezi sa upotrebom Vladinog službenog aviona Lear Jet 45, registarske oznake 40-MNE. Zaključak je objavljen danas na zvaničnom sajtu Vlade. 

"Zadužuje se Generalni sekretarijat Vlade da Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) uputi zahtjev za dostavljanje mišljenja da li postoje bezbjednosne prepreke da se objave podaci o završenim letovima sa službenim avionom  Lear Jet 45, registarske oznake 40-MNE", navodi se u zaključku Vlade, koji je potpisala generalni sekretar Žana Praščević Milačić. 

Ranije je Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije na visokom nivou preporučio da se objavi dokumentacija u vezi sa Vladinog službenog aviona Lear Jet 45. 

Podaci o letovima državnog aviona od kraja novembra 2018.godine do kraja septembra 2021. godine i dalje nose oznaku tajnosti “interno”.

Od pojedinih predstavnika Nacionalnog savjeta je posebno postavljeno pitanje koji su bili razlozi da aktuelni šef države Milo Đukanović koristi službeni avion za putovanja, između ostalog, u Ženevu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније