Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

30. 11. 2021. 11:10   >>  11:11

PRIZNJANE ZA 2021/22

Vladimir Novović najbolji student ETF-a

Student Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore na studijskom smjeru Elektronika, telekomunikiacije i računari, Vladimir Novović (9.92), najbolji je student ovog fakulteta, a tim povodom uručena mu je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu.

"Izbor za najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta donosi ogromno zadovoljstvo, prije svega iz razloga što je ovaj fakultet prepoznat kao 'utočište', odnosno najčešći je izbor najboljih učenika srednjih škola i što obuhvata edukaciju iz naučnih oblasti koje u dominantnoj mjeri određuju dinamiku tehnološkog razvoja u današnjem svijetu", kazao je Novović.

Vladimir kaže da posvećenost, fokusiranost i zalaganje jesu ključni preduslovi za postizanje bilo kojeg cilja, pa u tom smislu predstavljaju i sastavni dio uspješnog akademskog sazrijevanja.

"Međutim, uspostavljanjem dobre organizacije ispunjavanja fakultetskih obaveza i korišćenja slobodnog vremena, studiranje postaje proces u kojem i neizbježna odricanja ne predstavljaju značajnije opterećenje", poručuje Novović.

Nastava na osnovnim studijama, kako objašnjava, prevashodno je fokusirana na sticanje teorijskih znanja, koja predstavljaju preduslov za razumijevanje i realizaciju praktičnih zadataka.

"Naravno, ključni doprinos kreiranju kvalitetne podloge za permanentno stručno usavršavanje daju praktične realizacije, koje su dostupne u okviru izvođenja laboratorijskih vježbi i drugih oblika stručne prakse", kaže Vladimir.

Planira da nakon osnovnih studija, nastavi obrazovanje i upiše master studije, najvjerovatnije na Univerzitetu Crne Gore, uz želju da jedan dio svojih studija provede u inostranstvu.

"S obzirom da je u ovom momentu fokus moje pažnje usmjeren u pravcu sticanja osnovnih znanja iz različitih grana elektrotehnike, odnosno predmeta koji se izučavaju na studijskom programu ETR, osnovni ciljevi, koje pokušavam realizovati u predstojećem periodu, su vezani za nastavak uspješnog izvršavanja studentskih obaveza i prikupljanje dodatnih saznanja, koja bi mogla biti osnova za izbor uže stručne oblasti", kazao je on.

Budućim studentima Elektrotehničkog fakulteta, Vladimir poručuje da na tom fakultetu svako ko ima afiniteta za prirodne i računarske nauke i ko je spreman da uloži dosta rada i truda, može naći oblast koja mu najviše odgovara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније