Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

29. 11. 2021. 17:10 >> 17:11

OD 9:30 H NA PRVOM PROGRAMU

Gost Radija CG Dragan Bobi Perović

Gost Radija Crne Gore, u okviru serijela intervjua sa istaknutim poslenicima javne riječi, sjutra od 9 sati i 30 minuta je Dragan Bobi Perović.

Novinar i publicista, koji je profesionalnu karijeru proveo u Sportskoj redakciji "Pobjede", ističe da je veliki tehnološki napredak iz korijena promijenio i novinarstvo.

"Ja sam za izjavu igrača ili trenera morao da odem direktno na trening tog kluba. Međutim, to je imalo i pozitivnu stranu, jer sam tako dosta toga saznao o pojedinim sportistima i njihovom radu, o taktici koju treneri pripremaju za određene utakmice i takmičenja. Nije bilo tada mobilnih telefona, fotografija putem vibera. Sada novinar može da odradi kompletan posao sa kvalitetnim uređajem, a i da ne zna lično tog sportistu", ističe Perović.

Prisjeća se da kada je on počinjao novinarsku karijeru Crna Gora je imala trojicu sportskih novinara: Bora Šoća u "Pobjedi", Bratislava Kokolja u Radio Titogradu i Huseina Cena Tuzovića u Titogradskoj tribini.

"Televizija je nešto kasnije krenula sa redakcijskim radom. Imao sam čast i privilegiju da radim sa sjajnim ljudima a i tadašnji mediji bili su finansijski stabilni. 'Pobjeda' je tih godina imala para, pa se dosta i putovalo. Redakcija me je poslala da izvještavam sa Svjetskog prvenstva u fudbalu u Argentini 1978. godine iako Jugoslavija nije bila učesnik. Pamtim da sam na daleki put u Buenos Aires morao sa sobom da ponesem i pisaću mašinu", prisjeća se početaka svoje bogate karijere Dragan Bobi Perović koji je i Zaslužni sportski radnik Crne Gore.

Dragan Bobi Perović rodjen je 1946. godine u Bačkoj Palanci, gdje mu je otac radio kao geometar. Rano djetinjstvo proveo je u Nikšiću, a prve tekstove o sportu objavio je kao srednjoškolac u "Titogradskoj tribini". Nakon završetka Novinarske škole u Beogradu zaposlio se u "Pobjedi" u kojoj je proveo cio radni vijek od 1968. do 2009. kada je otišao u penziju. Bavi se publicistikom i dosad je napisao 13 knjiga iz istorije crnogorskog sporta, a u pripremi je 14. o ljudima koji su u našim klubovima i reprezentacijama brinuli o zdravlju sportista - ljekarima i fizioterapeutima.

Sa Draganom Bobijem Perovićem, povodom 150 godina novinarstva u Crnoj Gori, razgovarao je Željko Šoć. Intervju će biti emitovan na Prvom programu Radija Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније