Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

26. 11. 2021. 17:50   >>  17:52

MEDOKS

"Sport bolje napreduje kad je odvojen od politike"

Britanska ambasadorka Karen Medoks kazala je da sport može bolje da napreduje kad je odvojen od politike.

Kako navode iz Uprave za sport i mlade, v.d. direktora Marko Begović ugostio je Medoks, a glavna tema sastnka je bila depolitizacija sporta i omladinskih servisa.

Begović je istakao da Uprava za sport i mlade promoviše novi vid saradnje sa mladima, koji će biti administratori omladinskih servisa, u smislu da će moći da rade bez straha od pritisaka, kao i da će njegovati autonomiju istih, a da očekuje od njih da pokažu odgovornost u okviru svog rada.

On je dodao da su odobrene dopune i izmjene Zakona o sportu, te da i u toj sferi Uprava za sport i mlade uspješno, temeljno i kvalitetno pristupa radu.

Tražio je i tehničko-organizacionu i ekspertsku pomoć od Velike Britanije, kako bi se dodatno unaprijedili uslovi za sportiste, sportske radnike i omladinu Crne Gore.

Svjestan uticaja pandemije na sve sfere, naročito na mlade ljude i njihov socijalni život, Begović je predložio da se, kada epidemiološka situacija dozvoli, organizuju razmjene mladih ljudi iz Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

"Ideja Uprave za sport i mlade jeste da crnogorskoj omladini pruži priliku da pođe, upozna nove kulture, jezike, načine funkcionisanja, ali i da ima razlog da se vrati kući, jer im upravo njihova kuća može pružati brojne mogućnosti. Često govorim da naša ideja nije da spriječimo mlade da odu, već da njihov povratak kući bude povoljnost za njih, a ne žrtva", zaključio je Begović.

Medoks se složila da sport može bolje da napreduje kad je odvojen od politike.

Podvukla je da je za smanjenje političkih tenzija i društvenih podjela u Crnoj Gori važno ohrabrivati mlade ljude sa različitim političkim i etničkim pripadnostima da izgrađuju mostove kroz sport i da skupa rade na zajedničkim pitanjima. Dodala je da je raduju buduće prilike za saradnju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније