Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

10. 11. 2021. 15:15   >>  15:20 2

ZA PORTAL IZ SLOBODNE ZONE

Evo koje su sve cigarete skladištene u Luci Bar

Među cigaretama koje su zatečene u Slobodnoj zoni Luke Bar danas nalazi se veliki broj cigareta kineskog proizvođača, ali i nekoliko brendova koji su ranije bile pod lupom javnosti, usljed sumnji da se preko ove crnogorske luke odvija nelegalna trgovina duvanskim proizvodima. Portal RTCG ekskluzivno objavljuje fotografije iz Slobodne zone Luke Bar.

Članovi skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu posjetili su danas Luku Bar i magacine sa skladištenim cigaretama u slobodnoj zoni. 

Među brendovima koji se vide na fotografijama su cigarete marke Regina, koje proizvodi firma "Čajna Tobako". Ovaj brend je nekoliko puta pominjan u izvještajima organa za sprovođenje zakona u Italiji i Ukrajini zbog sumnje da je billo nelegalne trgovine. 

Takođe, tu je i brend "Golden Bird". Viđeni su i brendovi kao što su R.G.D, kao i MAC, i Marble cigarete. 

Portal RTCG nema informacija da je bilo koja od ovih pošiljki dio neke eventualne šeme nelegalne trgovine. 

Poslanici iz Odbora za bezbjednost došli su danas u Luku Bar u skladu sa odlukom, donijetom na 19. sjednici, održanoj 25. oktobra 2021. godine, da posjete magacine sa skladištenim cigaretama u slobodnoj zoni. Cilj je bio da se poslanici uvjere u efekat mjera koje su preduzete da se spriječi šverc duvana preko Luke Bar.

U julu ove godine Vlada je usvojila odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone Luke Bar, čime je, kako su tada rekli iz izvršne vlasti, "konačno zadan snažan udarac organizovanim kriminalnim grupama koje su decenijama organizovale šverc preko te luke".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније