Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

23. 10. 2021. 12:38 >> 12:39
2

BARSKA BOLNICA

Ljekare ne proglašavati krivcem unaprijed

Menadžment i ljekari Opšte bolnice Bar zatražili su da se ekspertizom nezavisne stručne komisije provjeri postupanje osoblja te zdravstvene ustanove u slučaju smrti porodilje. Takođe, traže da se nijedan ljekar unaprijed na proglašava krivcem.

"Razumijemo bol njene porodice i prijatelja, kao i sumnju svih dobronamjernih ili manje dobronamjernih ljudi, da je njena smrt posljedica ljekarskog nemara ili nestručnosti, ali ipak tražimo da se ni jedan ljekar unaprijed ne proglašava krivcem. Zato zahtijevamo da nezavisna stručna komisija utvrdi sve činjenice u vezi sa ovim slučajem i saopšti ih crnogorskoj javnosti", navodi se u saopštenju bolnice. 

Ističu da, kada dođe do komplikacija pojave disfunkcije, otkazivanja vitalnih organa, "čak i najveće medicinsko znanje i ljekarsko zalaganje postaje nedovoljno da bi se spasio život".

"Nažalost, nedobronamjerni i nestručni ljudi od ovog događaja žele da naprave aferu i bez ikakvih dokaza optuže ljekare Barske bolnice, koji su učinili sve što je bilo u njihovoj moći da do ovog neželjenog ishoda ne dođe. Zato još jednom ponavljamo zahtjev da se postupanje ljekara Barske bolnice u ovom slučaju, provjeri ekspertizom nezavisne stručne komisije", dodaje se. 

Podsjećaju da Komisija Ministarstva zdravlja ispituje slučaj

Porodilja je preminula u srijedu u Kliničkom centru Crne Gore, dva dana nakon što se porodila u Opštoj bolnici Bar.

Direktorica KCCG dr Ljiljana Radulović kazala na konferenciji za medije da smrt porodilje nema nikakve veze sa infekcijom kovidom-19.

“Ona je operisana u OB Bar, životno ugrožena je transportovana ka KCCG, urađeno je sve da ostane živa, međutim, terapija nije dala očekivani odgovor i ona je nažalost preminula”, navela je Radulović i dodala da detalje ne može da iznosi zbog zaštite privatnosti.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније