Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

19. 10. 2021. 12:47   >>  12:48

MEDOJEVIĆ

Ispitati porijeklo imovine svih šefova u službama bezbjednosti

Crnogorske službe bezbjednosti su kompromitovane i povezane sa švercom cigareta i droge i neophodno je temeljno "čišćenje". Osim otvaranja tajnih dosijea UDBE i lustracije, potrebno je sve ključne kadrove u službama istražiti sa aspekta njihovog imovinskog statusa, smatra predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

"Svaki službenik, načelnik, pomoćnik direktora, direktor policije i ANB-a koji ima milionsku imovinu (a takvi su skoro svi funkcioneri službe redom) je osnovano sumnjiv da je imovinu stekao kriminalom", navodi Medojević u saopštenju.

Poručuje da bi, da je koordinator službi bezbjednosti, obezbjedio putem međunarodne pomoći, ljude i opremu za istraživanje imovine ključnih kadrova službi.

"Crna Gora je mala i službe sve znaju. Odlično se zna ko je uz pomoć službene legitimacije postao milioner, a neki i miljarderi. Kako su nastali Mojkovački i klan iz Granda? Šta im je bio “posao”? Kako su se radile cigarete i droga? Sa mafijom nema dogovora i pregovora. DF ima jasan plan radikalnih reformi u ovoj oblasti koji počiva na čišćenju službi od kriminalaca sa značkom i izgradnji novih institucija i kapaciteta za beskompromisni obračun sa mafijom", poručuju Medojević, ističućči i da je uvođenje vanrednog stanja jedno od opcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније