Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

23. 09. 2021. 14:01 >> 14:01

DEMOKRATE

Kucnuo čas za smanjene putarine tunela Sozina

Izbor novog menadžmenta u državnom preduzeću "Monteput" koje gazduje tunelom "Sozina" predstavljaće osnovu i preduslov da se u saradnji sa resornim ministarstvom otpočnu dogovori o smanjenju putarine tunela, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Demokrate su podsjetile da su u maju prošle godine tadašnjem ministarstvu predali peticiju građana kojom se traži da se Vladina Odluka o visini naknade - putarine za upotrebu tunela "Sozina" i prilaznih saobraćajnica izmijeni na način da se trenutne cijene spuste za 50% za period van sezone odnosno od septembra do maja, da se obezbijede besplatne karte za stanovnike Crmnice i Virpazara tokom svih 12 mjeseci. kao i da se obezbijede mjesečne karte sa popustom od minimum 50% za građane koji rade u Baru ili Podgorici.

"Za samo nekoliko dana, prikupljen je značajan broj potpisa, pri čemu naglašavamo da bi broj bio veći da nije bilo prekida u prikupljanju na koji smo se odlučili usljed dobro poznatih okolnosti koje su zadesile našu zemlju. Odgovor koji smo tada dobili od ministarstva odnosno aktuelne uprave “Monteput-a” na čelu sa direktorom Jonuzom Mujovićem nije bio pozitivan odnosno zadovoljavajući", navode Demokrate.

Ističu da su razlozi za sniženje cijene putarine mnogobrojni i do detalja su navedeni u njihovoj inicijativi.

"Naime, od kako je pušten u rad Tunel „Sozina“ cijena putarine je nepromijenjena bez obzira na tada čvrsta obećanja da će nakon njegove otplate postati „slobodan“ za sve građane Crne Gore. Bogaćenje i čašćavanje menadžmenta preduzeća koje gazduje tunelom, kao i na sve češće usmjeravanje prihoda ka državnim projektima od koje građani Bara nemaju koristi, postali su glavni osnov funkcionisanja preduzeća", kazale su Demokrate.

Zbog svega navedenog smatraju da su za proteklih 14 godina građani dovoljno dali, te da je sada kucnuo čas da nova vlada izađe u susret građanima, naročito onima koji svakodnevno prolaze naplatnu rampu ovog tunela.

"Takođe, u odnosu na postojeću inicijativu predložićemo njeno proširenje u odnosu na stanovnike Krajine i Ostrosa kojima takođe treba dodijeliti besplatne godišnje karte", navode Demokrate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније