Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

20. 09. 2021. 13:14 >> 13:18

KONKURS CEDIS-A

Podrška za projekte zaštite životne sredine

Crnogorski elektrodistributivni sistem u saradnji sa Zavodom za školstvo Crne Gore koji sprovodi Međunarodni program “Eko-škole”, raspisao je konkurs za projekat iz oblasti zaštite životne sredine “Energija podvučeno zelenom” u kojem mogu učestvovati obrazovno–vaspitne ustanove koje implementiraju taj međunarodni program, odnosno koje su nosioci međunarodnog priznanja “Zelena zastava”, kao i ustanove koje su se prijavile za pilotiranje programa “Eko škole”.

Kako naglašavaju u saopštenju, obrazovno-vaspitne ustanove mogu aplicirati isključivo sa jednim projektom u nekoj od sljedećih oblasti: energija, zaštita životne sredine, biodiverzitet, školsko dvorište, otpad i klimatske promjene, a krajnji rok za prijavu je 20. oktobar 2021. godine.

CEDIS Projekat finansira sa 15 hiljada eura, a obrazovno-vaspitna ustanova po projektu može dobiti maksimalan iznos od tri hiljade eura.

Komisiju u kojoj su predstvanici CEDIS-a, Zavoda za školstvo, NVO sektroa i Minsitarstva eklogeije, prostornog planiranja i uređenja prostora će odabrati najboje projekte, najkasnije do 21. novembra 2021. godine, vrednujući: inovativnost, uticaj projekta, kvalitet predloga, pristup i metodologiju, povezanost sa kurikulumom, promociju projekta i održivost. Vremenski period za implementaciju projekta je kraj nastavne 2021/2022. godine.

Partneri na Projektu "Energija podvučeno zelenom” su Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori (ECOM) i Fondacije za obrazovanje o životnoj sredini (FEE) koji sa Zavodom za školstvo realizuju Program "Eko škole“ u Crnoj Gori.

"CEDIS kao odgovorna kompanija nastoji da strategiju zaštite životne sredine, koja je jedan od najvećih izazova današnjice, uključi u proces poslovnog planiranja kako bi upravljanje uticajima na okolinu bilo sastavni dio našeg poslovanja. Danas, kada se obilježava 30 godina od donošenja Deklaracije o proglašenju Crne Gore za ekološku državu, CEDIS želi da pruži podršku tom opredjeljenju. U tom smislu se realizuje projekat “Energija podvučeno zelenom” kojim želimo da utičemo na svijest učenika, nastavnika i zajednice o značaju životne sredine. Naime, obrazovno-vaspitne ustanove će kroz realizaciju projekata omogućiti učenicima da se uključe u rješavanje problema i da daju svoj doprinos poboljšanju životne sredine na nivou na kojem mogu da se vide opipljivi rezultati", navodi se u saopštenju CEDIS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније