Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 06. 2021. 08:21 >> 11:25
25

ADŽIĆ

Potpisivanjem ugovora postaćemo kolonija Srbije

Crna Gora i CPC nalaze se u teškoj, ali ne i bezizlaznoj situaciji, a ukoliko bude potpisan Temeljni ugovor sa SPC, biće poništen, kada se promijeni vlast, poručeno je sa tribine Crnogorske pravoslavne crkve.

Za profesora Radovana Radonjića temeljni ugovor je više od crkvenog problema, dok istoričar i pravnik, Novak Adžić kaže da se danas negira sve što je crnogorsko te da bi potpisivanje ugovora bio udarac u srž Crne Gore.

“Ovo je napad na Crnu Goru. Naše je ili da stisnemo petlju i da je branimo, ili da idemo doma na spavanje. Zbog te sam rečenice, ja znam šta sve pretrpio, ali mislim da ona i danas važi i da je to naš zadatak. Mi moramo, naravno, ne želeći da nam se dese one Čerčilove riječi s početka moje priče, da spriječimo to, a možemo ga spriječiti ako se budemo ponašali kao Cetinjani kod posjete premijera”, kazao je Radonjić.

Adžić dodaje da ćemo tim potpisivanjem postati i duhovna kolonija Srbije.

“Onaj ko potpiše Temeljni ugovor sa SPC u Crnoj Gori koja je nakon ovih izmjena i dopuna nakon posljednjeg Sabora centralizirana, čak su ukinuta i brojna zvanja koja je imao mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije vodei u izvjesnom smislu autonomašku politiku, mi ćemo biti dovedeni u situaciju da postanemo ne samo najobičnija politička, već i duhovna kolonija Srbije”, kazao je Adžić.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније