Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 05. 2021. 09:36   >>  09:37

U KIC-U

Održana izložba „Slika svijeta je ljepša bez cigareta”

Povodom 31. maja - Svjetskog dana borbe protiv pušenja, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa Dječjim savezom Podgorica priredilo je izložbu najboljih likovnih radova sa 20. Konkursa za likovne i literarne radove organizovanog za učenike od četvrtog do devetog razreda crnogorskih osnovnih škola.

Tema tradicionalnog konkursa za likovne i literarne radove je bila zajednička „Slika svijeta je ljepša bez cigareta”, a povod raspisivanja Konkursa je obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv pušenja, koji se ove godine proslavlja na temu: „Posveti se prestanku”  što predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2021. godine.

Izložba izabranih radova koju je otvorila sekretarka za kulturu i sport Glavnog Grada Podgorica Ana Medigović uz čitanje nagrađenih literarnih radova je održana u holu KIC-a „Budo Tomović” u Podgorici.

Ona je tom prilikom uručila nagrade najboljima u obje konkurencije (za prva mjesta sedmodnevni boravak na Veruši, za druga i treća mjesta Umjetničke monografije u izdanju Crnogorske akademije za nauku (CANU).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније