Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ (AntenaM) ]

26. 05. 2021. 20:20 >> 23:36
7

BEČIĆ

"Sigurnost novinara temelj napretka"

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić osudio je prijetnje i napade na medijske poslenike iz Crne Gore i regiona i poručio kako je sloboda medija i sigurnost novinara temelj našeg napretka i razvoja.

Bečić je naglasio da institucije koje finansiraju građani neće biti fabrike neistina.

"Zbog toga nam je potrebna zemlja snažnih institucija, gdje institucije koje finansiraju građani, neće biti najprljavije partijske poluge i fabrike neistina, podvala i mržnje, već istinski nezavisni i profesionalni servisi građana, koji će istim očima gledati i vlast i opoziciju, koji će se na odmjeren, istinit, civilizan i dostojanstven način odnositi prema svim građanima", navodi Bečić.

Prema njegovim riječima, vrijeme političkih batina, primitivizma, mržnje, praćenja političkih protivnika, blaćenja međunarodnih predstavnika, fabrikovanja afera je prošlo, na žalost nekih koji jedino u tom ambijentu znaju da se snalaze.

"Nekad je posao za te, kako sebe vole da nazovu evropejce, odrađivao ANB, nekada "iznajmljeni novinari", analitičari, kvazi organizacije, a nerijetko i djelovi institucija iz svih grana vlasti. Uvijek su se pravili neinformisani, te za bilo šta što se radi u njihovo ime nijesu znali, a mislili su da će onom narodnom "napad je najbolja odbrana" zaista uspjeti da target sa onog ko je problem prebace na one koji su otkrili problem", istakao je Bečić.

Kako dodaje, tako je bilo u slučaju stotina miliona palih garancija, brojnih dokaza pritisaka, ucjena, raznih koverti, limenki i drugih pohara Crne Gore.

"Rukopis mi je poznat, stepen dobronamjernosti i iskrenosti još više, tako da nijesam iznenađen. Jedno znajte, mržnja vas je dovde dovela, mržnja vas vodi u nove greške, a put oslobađanja Crne Gore i izgradnje jakih i nezavisnih institucija niko ne može zaustaviti", napisao je Bečić na Fejbuku.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније