Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 12. 2020. 12:07   >>  12:12

MULTIMEDIJAL MONTENEGRO

Mladi talenti prijavili preko 180 radova

Na konkursima za mlade talente koji su raspisani u sklopu projekta „Podrška talentu, podrška budućnosti“ 88 mladih poslalo je preko 170 radova iz oblasti Kreativnog pisanja, fotografije, novinarstva i web developmenta.

Kako su saopštili iz NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), zadovoljni su zbog velikog interesovanja i većeg od očekivanog broja pristiglih radova.

Pristiglo je 180 radova od 88 talentovanih učenika sa teritorije opština Bijelo Polje, Berane i Mojkovac.

Kroz projekat su raspisana četiri javna poziva I to za najbolji literalni rad na temu “Lijep nam je sjever Crne Gore”, konkurs za najbolju fotografiju na temu “Neistražene ljepote sjevera Crne Gore” konkurs za predlog sadržine i izgleda web sajta “Promocija talenata učenika sjevera Crne Gore” i novinarski rad “Neistražene ljepote sjevera Crne Gore”.

Rezultati konkursa će biti poznati početkom sledeće nedjelje a dodjela nagrada i priznanja krajem nedjelje. Svi učesnici na konkursima će biti nagrađeni prigodnim poklonima a oni najbolji, nagradama koje smo predvidjeli konkursom.

Na sva četiri konkursa, kako je saopšteno, prva mjesta će biti nagrađena mobilnim telefonima, drugo mjesto pametnim satovima i treće mjesto Bluetooth zvučnicima.

"Bez obzira na broj bodova, za nas su svi pobjednici I svi će dobiti poklone. U nastavku realizacije projekta se bavimo daljim razvojem talenata darovitih učenika koji su se prijavili na konkurse, upravo simboličnim nagradama želimo da ih dodatno motivišemo, da ih ohrabrimo da nastave I dalje da razvijaju svoje talente, za to smo spremili poseban program rada sa relevantnim predavačima I ljudima iz oblasti fotografije, kreativnog pisanja, novinarstva I web developmenta. Takođe, svi talentovani učenici će imati mogućnost da dodatno unaprijede svoja znanja kroz praktičan rad obuke koje će biti organizovane unutar naše NVO", navodi se u saopštenju. 

Kroz projekat, ističu iz NVO, žele da upotpunimo vannastavne aktivnosti kvalitetnim edukativnim sadržajima usmjerenim na razvoj dodatnih znanja i vještina.

"Cilj nam je da prepoznamo talenat kod djece, podstaknemo njihovo pravilno usmjeravanje i dalji razvoj kako bi svi daroviti učenici mogli da ostvare svoje pune potencijale i razvijaju se kao jedinstvene ličnosti. Radićemo Iina promovisanju vannastavnih aktivnosti i učeničkih talenata, razvijanjem ličnih sposobnosti i kapaciteta darovitih učenika, sistematskim i kontinuiranim promovisanjem značaja talenata uz Razvijanje mjera za sistematsko i kontinuirano promovisanje značaja talenata. Želimo da motivišemo učenike da stiču dodatna znanja i razviju kreativne sposobnosti. Ciljna grupa projekta su talentovani učenici osnovnih i srednjih škola iz Bijelog Polja i Berana", navodi se.

Projekat sprovodi NVO Multimedijal Montenegro (MMNE), a finasniran je od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније