Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 12. 2020. 08:37 >> 08:47
3

RAVNO BEZ SNIJEGA

Ne pamte decembar na katunu bez snijega

Mara i Milun Aprcović mladi su bračni par koji se bavi stočarstvom u pivskom kraju. Ekipa TVCG ih je zatekla na katunu Ravno. Milun kaže da ni starije generacije ne pamte da su u decembru boravili na katunu.

“Ovo je prva godina da smo u decembru na katunima. Do kada ćemo ostati sve zavisi od vremenskih prilika odnosno neprilika”, kaže Milun za TVCG.

Kaže i da je ove godine bilo malo snijega, samo sporadično u septembru i oktobro.

“Ali da novembar bude bez kiše i snijega to je prava rjetkost”, navodi Milun.

On kaže da ima 150 ovaca, osam koza i 10-ak krava.

“Ljubav prema životimanjam gajim od malih nogu. Šta će biti u budućnost ne znam. Sve ovo je više iz hobija nego iz koristi”, naveo je Milun, čija supruga Mara ne zaostaje sa poslovima kako kući tako i sa životinjama.

Mara kaže i da na katunu nemaju televizor, da su uglavnom sami u katunu. Seoske poslove je, kako kaže, naučila od sekverve koja joj je i sad podrška.

"Mi volimo selo, kad si na selu mora se raditi. Mnogo mi je ljepše nego u gradu, gdje bi zavisili od nekog", navodi Mara i dodaje da često radi i muške poslove.

"Samo što kažu ne kosim i ne šegam, a ostalo skoro sve", priča Mara kroz osmijeh.

Milica Stijepović, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније