Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, Objavila: R.P. ]

07. 11. 2019. 18:45 >> 18:44

NADLEŽNA POLICIJA

Uprava za sprječavanje pranja novca prestala da postoji

Uprava za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma prestala je da postoji kao organ uprave, a njene nadležnosti su povjerene Sektoru za sprječavanje pranja novca i finansiranja teoririzma Uprave policije, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je na sjednici utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma.

"Izmjene i dopune se odnose na usklađivanje sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave kojom je Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma prestala da postoji kao organ uprave, a njene nadležnosti su povjerene Upravi policije – Sektor za sprječavanje pranja novca i finansiranja teoririzma", navodi se u saopštenju.

Donošenjem Zakona, kako se ističe, biće stvoren pravni osnov za primjenu standarda Svjetske asocijacije finansijskih obavještajnih službi (EGMONT).

"Nova organizaciona jedinica je operativno nezavisna od državnih organa i organa državne uprave u dijelu svog rada, primjene ovlašćenja kao i zaštite podataka i informacija koje se odnose na ovu oblast", precizira se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније