Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

04. 11. 2019. 09:42 >> 14:18
7

NEVRIJEME U CG

Najviše kiše u Podgorici, problemi u Nikšiću

Snažno nevrijeme, praćeno jakom kišom, stvorilo je probleme na teritoriji opštine Nikšić, a zbog visokog vodostaja Zete obustavljen je do daljeg saobraćaj kod Brezovačkog mosta. Iz Zavoda za hidrometeorologiju saopšteno je da je najviše kiše palo u Podgorici, a najmanje u Herceg Novom.

Naime, saobraćaj do Gornjeg polja, preko Mokre njive do daljeg je obustavljen zbog velikog izlivanja Zete, a najkritičnije je od Brezovačkog mosta do skretanja za Bolnicu za plućne bolesti u Brezoviku.

Usljed velikog dotoka vode, odsjećena je kuća Milana Raičevića, koji nam je kazao da se ovako nešto prvi put dešava.

"Voda je jutros oko četiri sata prodrla u kuću", ispričao je Raičević za Javni servis.

Milan Bošković, iz opštinskog Sekreterijata za saobraćaj, kazao nam je da se put mora zatvoriti na ovom dijelu s obje strane, da bi učesnici bili usmjereni zaobilaznim putem do Vidrovana i ostalim mjestima u Gornjem polju.

Vozači koji su prošli kamionom za Javni servis kažu da na pojedin mjestima ima i pola metra vode, a da je pod vodom najmanje pola kilometra puta, sve do skretanja za bolnicu u Brezoviku.

Ranije jutros bio je zatvoren i magistralni put Podgorica-Nikšić zbog odrona, ali je saobraćaj normalizovan oko osam sati i 15 minuta, dok se vozačima savjetuje oprezna vožnja zbog opasnosti od novih odrona.

Biogradska gora zatvorena za posjetioce

Nacionalni parkovi Crne Gore saopštili su da će Nacionalni park Biogradska gora biti zatvorena od danas za posjetioce, zbog porušenih stabala koja su usljed jakog vjetra i kiše pala na put od Kraljevog kola do Biogradskog jezera.

"Neka od stabala pala su i na parking prostor, dok je usljed nevremena polomljen i dio mobilijara u tom parku", navode iz Nacionalnih parkova.

Službe zaštite i ambijentalne higijene tog nacionalnog parka tokom dana pristupiće raščišćavanju prilaznog puta.

"Molimo sve posjetioce da ne planiraju posjetu ovom nacionalnom parku narednih dana, a Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore blagovremeno će obavijestiti javnost o ponovnom otvaranju parka kad put bude očišćen i bezbjedan za posjetioce", navode Nacionalni parkovi.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније