Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

14. 09. 2018. 10:25   >>  10:07

OHM MAMULA

Dozvoliće obilježavanja memorijalnog dana

Kompanija OHM Mamula Crna Gora obustaviće pripremne radove na ostrvu Lastavica i u utvrđenju Mamula u subotu, 15. septembra tokom tradicionalnog polaganja vijenaca u organizaciji hercegnovskog odbora udruženja boraca NOR-a 1941 – 1945. godine.

„Iako je lokacija zvanično zona na kojoj se izvode radovi čime je, prema zakonu, zabranjen pristup neovlaštenim licima, iz pijeteta prema istoriji Lastavice i Mamule, omogućićemo održavanje ovog skupa. Naša kompanija je uvijek iskazivala volju da poštuje sjećanja na istoriju tvrđave. Upravo je to bio motiv da iniciramo komunikaciju i saradnju sa udruženjem boraca NOR-a iz Herceg Novog i posljednje četiri godine budemo pokrovitelji memorijalnog okupljanja na ostrvu Lastavica. To ćemo učiniti i ove godine“, saopštila je Dragana Bećirović, PR savjetnica u OHM Mamula.

Boračka organizacija Herceg Novog istakla je saradnju sa kompanijom OHM Mamula.

„U svim našim prethodnim dogovorima, kompanija OHM Mamula je pokazala volju da nam bude na usluzi i da poštuje naša sjećanja“, navodi se u dopisu organizacije boraca koji je upućen menadžmentu.

OHM Mamula će, na zahtjev udruženja boraca, organizovati koordinaciju skupa na ostrvu.

Polaganjem cvijeća u centralnoj kuli u utvrđenju Mamula biće obilježeno 75 godina od kako je rasformiran taj zatvor i 10 godina od pokretanja memorijalnog obilježavanja ovog datuma. Okupljanja su pokrenuta 2008. godine.

Pristup tvrđavi Mamula i ostrvu Lastavica od 27. aprila onemogućen je neovlaštenim licima radi čišćenja lokacije i izvođenja pripremnih radova neophodnih kao uvod u planiranu rekonstrukciju objekta koja treba da bude izvedena u skladu sa urbanističko-tehničkim i konzervatorskim uslovima.

Planom restauracije i konzervacijom ostrvo i tvrđava će biti transformisani u hotel&spa visoke klase sa 33 sobe, memorijalnu galeriju, četiri ugostiteljska objekta, klubom za vodene sportove na nemotorni pogon. Pristup ostrvu i tvrđavi će ostati slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније