Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

03. 07. 2015. 13:42 >> 13:37
2

POKLANJALI IKONE I UDŽBENIKE

"Krstaš" čestitao CPC slavu Ivana Crnojevića

Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ čestitalo je Mitropolitu Mihailu i svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve slavu Svetog Ivana Crnojevića, koja se obilježava 4. jula.

Ivan Crnojević je bio najmoćniji vladar treće po redu crnogorske državne dinastije Crnojevića, utemeljitelj Cetinjskog manastira i Cetinja kao istorijske prijestonice Crne Gore.

Iz tog udruženja su podsjetili da je CPC Ivana Crnojevića kanonizovala na Petrovdan 2003, a “Krstaš” ga kao svog dobrotvora i zaštitnika slavi od 2004. godine.

Takođe, u čast Svetog Ivana Crnojevića, Udruženje „Krstaš“ je jednom broju crnogorskih udruženja u Srbiji poklonilo ikonu velikog sveca, a za 20 učenika iz socijalno ugroženih porodica obezbijedilo užbenike, sveske i pribor za narednu školsku godinu.

Knjižni fond na crnogorskom jeziku biblioteke Crnogorskog kulturnog centra u Lovćencu obogaćen je sa 50 novih izdanja crnogorskih autor

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније