Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ M.L.B. ]

17. 10. 2023. 19:19 >> 08:43
5

ZA PROMOCIJU CRNE GORE

Zahvalnice Đokoviću, Vesni Dedić, Petru Božoviću...

Predsjednik Vlade Crne Gore i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović uručio je večeras zahvalnice predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenicima, na prigodnoj svečanosti koju je organizovala ambasada Crne Gore u Republici Srbiji.

Kako je saopšteno iz Vlade, radi se o prvom događaju ovakve vrste koji se održava u Crnogorskoj kući u Beogradu.

Dobitnici ove plakete iz oblasti zdravstva su prof. dr Cane Tulić, prof. dr Vaso Antunović, akademik, prof. dr Milika Ašanin, prof. dr Hakija Bašić, zatim iz oblasti kulture Vesna Dedić, Manojlo Manjo Vukotić, Petar Božović i Sergej Ćetković. Iz oblasti sporta, zahvalnicu je dobio svjetski poznati teniser Novak Đoković i njegova porodica, u čije ime je svečanosti u Crnogorskoj kući prisustvovao otac Srđan.

"Predstavlja mi neizmjernu čast i ponos što večeras, prvi put, u Crnogorskoj kući, u vašoj kući, dodjeljujemo ova priznanja. Ovo je samo početak odnosa države koji treba da se mijenja prema njenim građanima i građankama. Za doprinos u raznim sferama koji ste ostvarili u državi Srbiji, našem najbližem i najdražem susjedu, u zemlji sa kojom imamo posebne odnose i veze, i u želji da ih satkamo i sa svim ostalim komšijama i zemljama svijeta, mala Crna Gora, zemlja sunca, zabave i vina, zemlja predodređena da zastupa mir i toleranciju, želi da vam iskaže zahvalnost", naglasio je Abazović.

On se zahvalio svim građanima koji žive van okvira granica Crne Gore, jer, kako kaže, oni iznova pokazuju kolika je njena prava veličina - mnogo veća od broja njenih stanovnika ili površine njene teritorije.

"Misija svih okupljanja je da budemo bolji ljudi, da budemo bliži jedni drugima, jer jedni bez drugih ne vrijedimo, a jedni sa drugima možemo ostvariti mnoge dobre stvari", zaključio je premijer Abazović.

Inicijativa za organizaciju navedenog događaja pokrenuta je od Ambasade, u cilju afirmacije i snaženja vidljivosti doprinosa koje istaknuti predstavnici crnogorske dijaspore i iseljenika pružaju u kontekstu promocije Crne Gore. Takođe i afirmacije njenih interesa i jačanja veza sa Republikom Srbijom kroz doprinos i ostvarenja u zdravstvenoj, ekonomskoj, kulturnoj i sportskoj sferi.

"Po osnovu prethodno obavljenih širih konsultacija sa predstavnicima crnogorskih iseljenika u Republici Srbiji, ambasada je definisala spisak od devet najistaknutijih ljekara, akademika, književnika i kulturnih poslenika, cijeneći da će uručenje ove vrste priznanja predstavljati adekvatnu verifikaciju dosadašnjih ostvarenih rezultata i pružiti dodatni doprinos razvoju veza sa brojnom zajednicom dijaspore-iseljenika u Republici Srbiji", saopšteno je iz Vlade.

Srđan Đoković: Abazović je moj četvrti sin, vratio je imovinu crkvi

Zahavlnicu u ime Novaka Đokovića primio je njegov otac Srđan.

"Dritan Abazović je, dok sam ja živ i moj sin i moj brat... On je ustvari moj četvrti sin, pošto već imam tri. To što je vratio imovinu crkvi, to je za ponos i diku. Svaka mu čast i njemu i njegovoj porodici. On je i dio moje porodice", poručio je Đoković.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније