Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Milica Kapa, TVCG

26. 09. 2024. 08:59 >> 08:55
Čitaj mi:

NAPADI PASA SVAKODNEVICA

Nikšićani u strahu: Na ulicama 650 pasa lutalica

Nikšićani i dalje strahuju od pasa lutalica. S razlogom - preksinoć je čopor napao šestogodišnju djevojčicu dok je bila sa majkom. Nakon ukazane pomoći djevojčica je dobro, ali iz Urgentnog poručuju da im se u skorije vrijeme javilo mnogo pacijenata sa ujedima, te da nešto hitno treba preduzeti.

Iako gradom šeta 650 pasa, iz opštine ponovo poručuju da je taj problem naslijeđen, te da rade na tome da konačno osposobe azil.

Psi lutalice potpuno su se odomaćili na nikšićkim ulicama. Taj problem ponovo je aktuelizovan. Čopor pasa lutalica napao je prekjuče u Nikšiću šestogodišnju djevojčicu koja je bila sa majkom.

No, majka nije uspjela da je otrgne i sačuva od ugriza. Djevojčica je sa povredama primljena u Urgentni blok.

“Ima povrede u vidu ujedne razderotine u predjelu lijeve ušne školjke i lijevog obraza gdje je zona nagnječenja. Što se tiče psihičkog dijela to mora ostaviti posljedice ipak je to dijete koje je malo i koje se u jednom momentu našlo pored psa koji je ujeo”, kaže za TVCG Dragutin Višnjić, načelnik Hirurškog urgentnog bloka OB Nikšić.

A šestogodišnja djevojčica nije jedina koja se javila hitnoj službi zbog ujeda psa lutalice. Ovakvi incidenti, nažalost, nijesu rijetkost u Nikšiću.

“Svakodnevno imamo jedan, dva i više pacijenata koji se javljaju zbog posljedica ujeda psa”, kaže dr Višnjić.

Građani su zabrinuti i uplašeni. Kažu da lutalica ima u svakoj ulici.

S druge strane, iz nadležne opštinske službe kažu da je taj problem naslijeđen i odavno prisutan.

Najveće poteškoće im donose napušteni vlasnički psi.

“Mislim da trenutno u Nikšiću ima oko 650 pasa lutalica. Sklonište koje je trenutno u radu je, prebukirano, popunjeni su kapaciteti, ali opština Nikšić radi na tome. Radi se slobodna zona u Studenočkim glavicama, gdje će moći da se riješi konačno pitanje napuštenih pasa u Nikšiću”, kaže Goran Đurišić, upravnik nikšićkog azila za pse.

Đurišić poručuje i da će, bez obzira na to da li su kapaciteti popunjeni, svaki agresivni pas biti skonjen s ulice.

“Svaki agresivni pas mora biti skonjen, upravo da se ne bi dešavali ovakvi slučajevi”, poručio je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније