Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.V.

07. 09. 2024. 13:52 >> 13:52

REAGOVANJE

DPS Zeta: Dok se vlasti nadgornjavaju oko kolektora trpe građani Zete a Morača sve zagađenija

Dok se vlasti Zete i Podgorice nadgornjavaju da li će gradnja krenuti u septembru ili oktobru i ko zna koje godine i da li će kolektor biti na predviđenoj ili izmijenjenoj lokaciji, Vlada nemušto posmatra ovaj problem a stanovnici Zete trpe posljedice ekološke katastrofe sve većih razmjera na koju ukazuju svi relevantni ekološki stručnjaci iz zemlje. Rješenja očigledno nema pa je kolektor kao tema aktuelan samo pred izbore a problem 365 dana u godini, rekli su iz DPS Zeta.

"Kapaciteti i tehnologija podgoričkog kolektora su prevaziđeni prije više od 20 godina pa se u Moraču svakodnevno sliva netretirani kanalizacioni otpad koji na kraju završi u podzemnim vodama i konačno u Skadarskom jezeru gdje turisti i mještani okolnih naselja “uživaju” u blagodetima nepočinstva nesavjesne vlasti. a dogovora oko izgradnje ili neke druge lokacije nema. Vlast u Zeti zloupotrebljava mještane Botuna kad god se ovo pitanje aktuelizuje isturajući ih u prvi plan i podržavajući one izjave koji su im upravo oni stavili usta da kažu. Nerijetko priprijete rušenjem vlasti u Podgorici čisto da malo zaoštre diskurs ali od toga poslovično ne bude ništa jer su fotelje svima drage. Niko da im saopšti istinu da je za zadravlje tog kraja prijeka potreba izgradnja kolektora pa na kojoj god lokaciji ali što prije. Po istom principu kako su se ponijeli prema gritu istovarenom na obronku rijeke Cijevne u krugu asfaltne baze preduzeća „Putevi d.o.o.“ koji su za vlast u Zeti do juče bili najveći zagađivač a danas prihvatljiv privredni subjekt koji ima sve ekološke saglasnosti, ubjeđujući javnost Zete da je sve u redu i da se komunalna „taxi“ inspekcija uvjerila u nepostojeće nalaze CETI-ja. Ipak je takav „bezopasni“ grit preko noći sklonjen sa te lokacije. Upravo, na isti taj ako ne i gori način se odnose prema ovom aktuelnom i mnogo važnijem pitanju", kazali su iz DPS Zeta. 

S druge strane, „najbolji“ direktor u istoriji vodovoda već drugi put povećava cijene vode u ovoj godini kako bi probao da pokrije ogromne gubitke koji su proizvod očiglednog neznanja i nesnalaženja na toj poziciji, izjavljuju.

"Povećanje cijena se reflektuje naravno i na građane Zete, s obzirom na to da aktuelna vlast u Zeti nije ništa napravila da preuzme vlasništvo nad sistemom vodovoda koji je napravljen da bude nezavistan od podgoričkog. Direktor Nišavić i odlazeća gradonačelnica Injac nikako da stisnu petlju i krenu ili u realizaciju projekta za koji je EU izdvojila značajna sredstva ili u odabir nove lokacije. Zdravlje Zećana je na dugoj listi čekanja, dužoj od bilo koje za specijalistički pregled u KBC-u ali se plašimo da nikoga nije briga za to. Rješenje ovog problema će sačekati neke odlučnije i kompetentnije ljude koji neće praviti trule kompromise sa dnevnom politikom i šačicom glasova", reli su iz OO DPS Zeta. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније