Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.M.Lj. [ Mina ]

13. 07. 2024. 08:22 >> 08:22

potpisan ugovor

Opština Bar podržala mlade poljoprivrednike i zanatlije

Predstavnici Opštine Bar potpisali su sa malim poljoprivrednicima i zanatlijama iz tog grada ugovore o dodjeli sredstava podrške, koje ta lokalna samouprava dodjeljuje za ovu godinu.

Iz Opštine Bar su saopštili da je dobitnik granta iz oblasti poljoprivrede Šaban Grgurević, koji je kao mladi poljoprivrednik podržan sa deset hiljada eura, dok su za razvoj zanatstva podržani Danijela Bajčeta i Ardijan Bajrović sa po tri hiljade  eura.

Iz lokalne samouprave su objasnili da je javnim pozivima ove godine opredijeljeno po 30 hiljada EUR za podršku mladim poljoprivrednicima i razvoj zanatstva.

Opština Bar je, kako su kazali njeni predstavnici, od 2021. godine, otkad se sprovode programi podrške, kumulativno plasirala gotovo 60 hiljada  eura za podršku mladim poljoprivrednicima, dok je u istom periodu za razvoj zanatstva plasirano skoro 40 hiljada.

Sekretarka za Sekretarijata za privredu Opštine Bar, Marina Trceta, rekla je da tim mjerama nastoje da spriječe odlazak mladih, dok se istovremeno promoviše razvoj poljoprivrede i zanatstva kao bitnih privrednih grana sa velikim potencijalom za dalji razvoj.

Ona je saopštila da je zadovoljna što je pored poljoprivrede podržano i dvoje barskih zanatlija koji na svojevrstan način čuvaju tradiciju Bara.

Trceta je dodala da lokalna uprava ulaže napore da pruži podršku i na taj način unaprijedi poslovni ambijent za privrednike iz ove oblasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније