Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Kristina Lečić [ Mreža, TVCG ]

03. 02. 2024. 08:10 >> 08:12
8
Čitaj mi:

POSKUPLJENJA I NA TEZGAMA

Paprene cijene na barskoj pijaci: Kilogram luka četiri eura

Paprene cijene na zelenoj pijaci u Baru svakodnevno neprijatno iznenađuju kupce, a jedna od nevjerovatnih cijena jeste da kilogram crmničkog luka košta četiri eura.

"Takva je bila cijena i prošle godine. Cijena je takva za period kad luka baš i nema. Ko umije da ga sačuva, daje mu i jaku cijenu. Cijena jeste jaka, a ko ima želju da ga kupi - on ga kupi", kazala je jedna od prodavačica sa barske pijace za emisiju "Mreža".

Sveukupna finansijska situacija i poksupljenja odrazili su se i na cijene zakupa pijačnih tezgi. Ipak, prodavci nisu nerzadovoljni u tom dijelu. 

"Nisu nam mnogo poskupile tezge. Simbolično jesu, ali tu smo negdje. Prodaje u ovim mjesecima ima manje nego u ljeti. Ljeti dođu turisti, pa je drugačije. Sad prodaja ide polako, ali usplati nam se još uvijek da smo ovdje. Da nam se ne isplati ne bismo bili ovdje", dodaje jedna od prodavaca. 

Kupci jesu nezadovoljni cijenama, ali ipak dolaze na piajcu. 

"Kupujem to što mi je potrebno: sir, masline i zeleniš. Ali osam eura za kilogram mladog sira, zaista mnogo", kazala je jedna od kupaca. 

O poskupljenjima zakupa na pijacama izvještavao je ranije Radio crne Gore. Novu godinu zakupci tezgi na podgoričkoj pijaci Gintaš počeli su sa novim problemima, a mnogi od njih su strahovali da će više cijene zakupa biti pogubne za njihov posao.

Troškovi održavanja i troškovi obezbeđivanja uslova za rad, tržnica i pijaca uslovili su i novi cjenovnik, kazala je tad PR menadžerka Tržnice i pijace Biljana Jovović.

"Ugovori su zaključeni na šest mjeseci kako bi se uvedu vremenu napravila analiza stanja i zakonskih obaveza, koje se tiču načina davanja zakupa, prodajnih mjesta. Gotovo svi zakupci potpisali su ugovore za 2024. godinu. Broj odustajanja ili broj dolazaka novih zakupaca je u principu na nivou na koji smo inače navikli. Pijaca je živ organizam, uvijek neko odustane, uvijek neko dođe novi. Iako zakupci tvrde da cijene svojih proizvoda nisu povećavali, ipak je očigledno da su cijene voća, povrća i drugih proizvoda znatno povoljnije u marketima", zaključila je ranije Jovović. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније