Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ A.B. ]

10. 07. 2023. 11:44 >> 11:54
2

NAJAVLjENA GRADNjA SPOMEN BISTE

U Pljevljima se gradi Trg posvećen patrijarhu Varnavi

Opština Pljevlja planira da izgradi trg sa spomen-bistom posvećenim patrijarhu Varnavi Rosiću, a prvi čovjek opštine Dario Vraneš zatražio je od mileševskog episkopa Atanasija blagoslov za izgradnju istih.

Vraneš je upoznao episkopa sa namjerama Opštine Pljevlja da se Trg sa spomenikom izgradi u dijelu grada koji se sve do sredine 20. vijeka nazivao Guvno, a i sa idejnim i arhitektonskim rješenjima i projektom koji je u završnoj fazi izrade.

Na tom mjestu je, kako je kazao, bilo guvno manastira Svetog Trojice .

"Pljevlja su i dobila naziv po pljevi koju je vjetar raznosio upravo sa ovog mjesta prilikom vršidbe žita sa manastirskih imanja.Ovo mjesto je zapravo identitetski, kulturološki i duhovni centar grada. Na nepunih 100 metara od ovog mjesta rođen je najslavniji Pljevljak svih vremena- patrijarh srpski Varnava Rosić. Blagodarim Bogu što smo konačno dočekali istorijski trenutak da na pravedan i dostojanstven način ovjekovječimo lik, ime i djelo našeg slavnog patrijarha Varnave“, zaključio je Vraneš.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније