Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

ртцг.ме

10. 06. 2023. 22:40 >> 22:47

SPELEO EKSPEDICIJA

Pogledajte fotografije iz jame Dolovsko korito

Istraživači/speleolozi Miloš Pavićević i Nikola Lakić su prije par dana otkrili i po prvi put spustili i opisali spektakularnu jamu nadomak Čeva.

Možda poznata mještanima i užoj istraživačkoj i speleo zajednici ova jama predstavlja samo jednu od mnogobrojnih koje čekaju da budu otkrivene, a ono što ovu jamu čini posebnom je spektakularan prizor sa dna, piše Riders.me.

Kada su Pavićević i Lakić stigli do zaseoka, opremili su se i krenuli živopisnim krajem ja jami. Išli su starom pastirskom stazom, koja ih je ubrzo dovela do jame.

Ambijent oko nje, kako navode, je fascinantan. Ušuškana je u šumi u velikoj uvali.

Ističu da je neizvijesnoat postajala sve veća u iščekivanju kako će izgledati njena unutrašnost, a posebno ih je privukla činjenica da o jami ne postoje nikakve informacije.

"Izradili smo početno sidrište, a potom još jedno, na početku vertikale i jedan za drugim krenuli u abzajl. Jama je odisala magijom, široka i prostrana, sa velikom kamenom terasom, sa koje se može doći do dva bočna svoda. Dubina jame iznosi 31 metar", naveli su Petrović i Lakić, piše Riders.me.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније