Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ Vukoman Kljajević / Radio Crne Gore ]

17. 03. 2023. 19:27   >>  19:27

AMBASADOR TURSKE

Kalkavan zahvalio na pomoći Turskoj poslije zemljotresa

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Bariša Kalkavna, boravio je danas u radnoj posjeti Bijelom Polju. U pratnji ambasadora Kalkavana bio je veliki broj njegovih saradnika kao i konzul Turske u Crnoj Gori Sahret Hajdarpašić. Kalkavan je izrazio veliko zadovoljstvo što je bio u prilici da oda priznanje i zahvalnost svima koji su dali veliku podršku i doprinos tokom zemljotresa koji je nedavno pogodio tu zemlju.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je poželio dobrodošlicu Kalkavanu i njegovim saradnicima i istakao da je rukovodstvo Opštine u saradnji sa Crvenim krstom reagovalo što je brže moglo u toj situaciji.

"Srećni smo ukoliko smo uspjeli da pomognemo turskom narodu u tim teškim trenucima", istako je Smolović.

Smolović je kazao da je tokom posjete Kalkavana Bijelom Polju bilo riječi i o budućoj saradnji Turske i Bijelog Polja.

"Razgovarali smo na temu ekonomske saradnje ali i kulturne, prosvjetne, zdrastvene kao i razvojne pomoći koju Turska agencija TIKA pruža Bijelom Polju i Crnoj Gori“, kazao je Smolović.

On je naglasio da su gosti iz Turske posjetili pripadnike Službe za spašavanje, Crveni krst te pletilje koje su isplele odjevne predmete za zimske uslove koji su, kako je potvrdio Kalkavan stigli na prave adrese, na čemu se iskreno zahvalio.

"Crnogorski građani iz svih gradova su otvorili srce građanima Turske, ipak, u tome je prednjačilo Bijelo Polje". istakao je ambasador Turske prilikom posjete Crvenom krstu.

"Bijelo Polje je primjer svim drugim gradovima,njegovi građani su pokazali koliko imaju srce te da njihova srca kucaju za nas“,saopštio je Kalkavan.

On je podsjetio da je iz Crne Gore pomoć slalo više organizacija, koje su se udruživale. One u kojima je bilo Bijelo Polje dopremile su Turskoj veliku pomoć.

"Bilo je oko 130 tona pomoći,tome treba dodati i pomoć dopremljenu sa deset kargo aviona, kada to uporedimo sa brojem stanovnika onda vidimo da je to bila najveća pomoć, kojoj treba dodati i milion eura“, kao i 51 člana spasilačkog tima koji je stigao iz Crne Gore“,kazao je ambasador Turske.

Goste iz ambasade pozdravili su i predsjednik Crvenog krasta bijelog Polja Besim Kadić, koordinator bjelopoljskog Crvenog krsta Mašan Živković te predstavnica pletilja Mira Radović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније