Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

[ R.B. ]

03. 03. 2023. 15:20 >> 15:21

PROTEST NA DEBELOM BRIJEGU

Radnici Instituta blokirali granični prelaz: Decenijama se otimalo

Zaposleni u Institutu "Dr Simo Milošević" blokirali su granični prelaz Debeli brijeg, a podršku su im pružili odbornici lokalnog parlamenta i čelnici Opštine Herceg Novi.

Doktorka Marija Obradović, predsjednica sindikata zaposlenih, saopštila je na protestu da su prirodni i ljudski resursi najveći kapital Instituta, te da za to nema zamjene.

"Odgovorna vlast mora znati šta su prioriteti, nemamo ništa protiv skupih mostova i puteva, ali stub svakog sistema su zdravlje i obrazovanje", kazala je Obradović.

Vlast, dodala je, mora znati potencijal Instituta, iako se "od njega decenijama otimalo i odnosilo".

Radnici traže ispunjenje zahtjeva koje su uputili nadležnima još 21. januara, na prvom protestu održanom na kružnom toku, a jedan od osnovnih je isplata zarada koje nijesu primili tri mjeseca.

Uputili su poziv svim radnicima, pacijentima, građanima Herceg Novog da ih podrže u njihovoj borbi za dostojanstven rad, zaradu i opstanak njihove kuće i jednog od najvećih brendova Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније